Nem efterårskylling – alt i ét fad

Har du brug for en omgang nem aftensmad, der passer sig selv? Så er denne efterårskylling helt perfekt! Alle ingredienser tilberedes i samme fad, så du behøver heller ikke sætte lang tid af til opvasken – og bliver der rester, smager et kyllingelår altid lækkert i madpakken dagen efter.

Du kan bruge over- og underlår og lige præcis de grøntsager, du har lyst til. Så det her er blot et eksempel ud fra det, vi havde i køleskabet denne dag.

Jeg havde købt en bakke med 1800 g friske kyllingeunderlår, og det var mere end rigeligt til 2 voksne, 2 teenagere og 2 børn. Du ved bedst selv, hvor meget din familie plejer at spise 🙂

Kyllingen kan selvfølgelig også nemt forvandles til en vinter-/forårs-/sommerkylling med de grøntsager, årstiden byder på.

efteraarskylling_02_storbyfarmen

Efterårskylling – alt i ét fad
(6 personer)

  • 1 stor bakke kyllingelår
  • Ca. 750 g kartofler
  • 2 pastinakker
  • 2 gulerødder
  • 2 tomater
  • 2 løg
  • Timian (tørret eller friske kviste)
  • Basilikum (frisk eller tørret)
  • Olivenolie, salt, peber og lidt sukker
  1. Smør en stor bradepande med olivenolie.
  2. Fordel kyllingestykkerne i bradepanden.
  3. Skræl kartofler, pastinakker og gulerødder. Skær dem i både eller stykker og fordel imellem kyllingen.
  4. Halver tomaterne og læg dem ned imellem det andet på bradepanden.
  5. Skræl løgene og skær dem i både, som lægges ned mellem resten.
  6. Dryp det hele med olivenolie og drys med salt og peber.
  7. Drys lidt sukker på tomaterne.
  8. Læg friske kviste timian og basilikumblade ved – eller drys med tørret timian og basilikum.
  9. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 45 minutter – rør evt. lidt rundt undervejs, hvis det er nødvendigt.
  10. Retten er færdig, når kyllingen er gennemstegt, og grøntsagerne er gyldne og sprøde.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Nem efterårskylling – alt i ét fad”

  1. Yes… perfekt vintermad. Ryger i ovnen i aften. Ser mega lækkert ud

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.