Har du brug for en omgang nem aftensmad, der passer sig selv? Så er denne efterårskylling helt perfekt! Alle ingredienser tilberedes i samme fad, så du behøver heller ikke sætte lang tid af til opvasken – og bliver der rester, smager et kyllingelår altid lækkert i madpakken dagen efter.
Du kan bruge over- og underlår og lige præcis de grøntsager, du har lyst til. Så det her er blot et eksempel ud fra det, vi havde i køleskabet denne dag.
Jeg havde købt en bakke med 1800 g friske kyllingeunderlår, og det var mere end rigeligt til 2 voksne, 2 teenagere og 2 børn. Du ved bedst selv, hvor meget din familie plejer at spise 🙂
Kyllingen kan selvfølgelig også nemt forvandles til en vinter-/forårs-/sommerkylling med de grøntsager, årstiden byder på.
Efterårskylling – alt i ét fad
(6 personer)
- 1 stor bakke kyllingelår
- Ca. 750 g kartofler
- 2 pastinakker
- 2 gulerødder
- 2 tomater
- 2 løg
- Timian (tørret eller friske kviste)
- Basilikum (frisk eller tørret)
- Olivenolie, salt, peber og lidt sukker
- Smør en stor bradepande med olivenolie.
- Fordel kyllingestykkerne i bradepanden.
- Skræl kartofler, pastinakker og gulerødder. Skær dem i både eller stykker og fordel imellem kyllingen.
- Halver tomaterne og læg dem ned imellem det andet på bradepanden.
- Skræl løgene og skær dem i både, som lægges ned mellem resten.
- Dryp det hele med olivenolie og drys med salt og peber.
- Drys lidt sukker på tomaterne.
- Læg friske kviste timian og basilikumblade ved – eller drys med tørret timian og basilikum.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 45 minutter – rør evt. lidt rundt undervejs, hvis det er nødvendigt.
- Retten er færdig, når kyllingen er gennemstegt, og grøntsagerne er gyldne og sprøde.
Yes… perfekt vintermad. Ryger i ovnen i aften. Ser mega lækkert ud