Muffins med æble og valnødder

Når duften af disse skønne muffins fyldt med æbler, valnødder og kanel breder sig, kan efteråret bare komme an!

Jeg fandt inspiration til dem på bloggen Sarahs Kager og rettede opskriften en lille smule til – og de blev rigtig gode!

Især er jeg vild med den knasende crumble, der drysses ovenpå inden bagning og giver en dejlig sprød smag af karameliseret sukker og ristede nødder.
Virkelig lækkert sammen med de søde, bløde æbler indeni kagerne!

De er supergode at have med på skovtur, men smager lige så godt derhjemme i ly for regnen.

Muffins med æble og valnødder
(ca. 12-15 stk.)

  • 120 g valnødder (eller andre nødder efter smag)
  • 1 ½ tsk kanel
  • 1 spsk brun farin
  • 110 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl græsk yoghurt, creme fraiche eller lignende
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 260 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 300 g skrællede æbler i tern
  • Evt. ½ – 1 dl mælk eller æblejuice
  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Hak valnødder groft. Stil 3/4 af nødderne til side og hak den sidste 1/4 af nødderne fint.
  3. Bland de finthakkede nødder med brun farin og ½ tsk kanel – denne blanding er den crumble, der skal ovenpå kagerne.
  4. Pisk smør og sukker lyst og rør derefter æg, græsk yoghurt og vaniljesukker i.
  5. Sigt mel, bagepulver og 1 tsk kanel i en anden skål og tilsæt salt.
  6. Bland de tørre ingredienser i dejen og rør derefter valnødder og æbletern i.
  7. Tilsæt evt. mælk eller æblejuice, hvis dejen virker for fast.
  8. Fyld dejen i papirforme, der er sat i en metalmuffinform. Fyld papirformene helt op med dej.
  9. Drys crumble-blanding ovenpå alle kagerne.
  10. Bag i ca. 25 minutter

Og hvis du er i æblehumør, så glæd dig til om et par dage, hvor du får opskriften på en virkelig lækker og lidt luksuriøs æblekage. Mums, siger jeg bare 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.