Hvis du er ved at løbe tør for aktivitetsplaner her i vinterferien (eller bare trænge til at forkæle dig selv og familien lidt), så er disse originale chocolatechip cookies sjove at bage sammen med børn! Alt efter alder kan de være med til at hakke nødder og chokolade eller blot hjælpe med at holde røremaskinen, som Frida gjorde, da vi bagte 🙂
Da det er en ægte amerikansk opskrift, er portionen selvfølgelig STOR. Man kan sagtens nøjes med at lave en halv portion, og kagerne holder sig også fint i en lufttæt beholder – men de plejer nu hurtigt at forsvinde, for de smager både awesome, fantastic og fabulous!
Chocolatechip cookies
(ca. 45 stk.)
- 5½ dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk groft salt
- 1½ dl sukker
- 250 g smør
- 2 dl brun farin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 200 g grofthakket chokolade
- 2½ dl hakkede hasselnødder
- Smør, sukker, farin og vaniljesukker røres blødt.
- Æggene røres i ét ad gangen.
- Mel, bagepulver og salt røres i lidt ad gangen.
- Til sidst røres chokolade og nødder i.
- Sæt dejen på en plade med to teskeer – der kan være 9 på en plade – og tryk dem lidt flade med en gaffel dyppet i mel.
Du også vælge at lave 6 cookies i “caféstørrelse” pr. plade. - Bages ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til de er lysebrune og lidt mørkere i kanten.
Enjoy!
Mmmm… kager! 🙂