Sharm El Sheikh – en positiv overraskelse

Så er vi hjemme efter en god, lang ferie i Egypten (hvilket ikke er så smart at skrive på sin blog, mens man er afsted – derfor har her været stille …). De store børn var så heldige, at de skulle til Thailand med deres mor, og i stedet for at sidde herhjemme og vente på dem, besluttede vi os også for at få lidt sol og varme. Så Frida, Dennis og jeg drog 14 dage til Sharm El Sheikh.

Vi mødte mange fordomme, da vi fortalte om vores rejseplaner: Dårlig mave, charterhelvede, araber-svindel og terrorrisiko.
Udenrigsministeriets hjemmeside tjekkede vi risikoen, som ikke var højere end mange andre steder (og der er langt fra Cairo til Sharm El Sheikh) og på apoteket fik vi fyldt rejseapoteket op. Og så viste Sharm El Sheiks sig i det hele taget at være en stor positiv overraskelse på mange områder:

  • Temperaturen. Ifølge egypterne har vinteren 2011/12 været en kold sæson, men vejret var som en god dansk sommer med temperaturer på 20-25 grader. Aftenerne var lidt kølige, til gengæld var der ingen myg og hvepse, kun få fluer og man sov fremragende om natten uden brug for aircondition.
  • Flyvetiden. Det tager kun ca. 5 timer, så stiger man ud i den varme ørkenluft. Det var vigtigt for os, fordi vi fløj med Frida, som stadig er under 2 år og derfor ikke havde sit eget sæde (vi var dog heldige at få et ekstra sæde både ud og hjem).
  • Prisen. Vi rejste med Spies og gav ca. 13.500 kr. for to voksne og en baby (som måtte medbringe 10 kg. bagage + klapvogn) i 14 dage inkl. morgenmad.
  • Hotellet. Vi boede superdejligt på Ghazala Beach Hotel. Det var vigtigt for os, at vi boede tæt på stranden uden at skulle ned at bjergtrapper eller køre med shuttlebus. Ghazala Beach Hotel lå midt på stranden – man skulle blot igennem den blomstrende hotelhave for at komme ned til vandet – værelserne var fine og funktionelle, der var tre pools (en stor, en til børn og en relaxpool) og stor restaurant med lækker morgenbuffet. Der var også mulighed for at indlogere sig all inclusive, men vi ville hellere have chancen for at smage noget forskelligt.
  • God mad. Det valg fortrød vi ikke! For det viste sig, at man spiser rigtig godt i Sharm El Sheikh. Uanset om man vælger de lokale mellemøstlige spisesteder eller kaster sig over det italienske, kinesiske eller internationale cuisine, så får man god mad langt de fleste steder. Især var der masser af lækker fisk og udsøgte skaldyr – det havde vi slet ikke regnet med, at vi turde spise, da vi tog hjemmefra, men vi tog chancen og fik nogle forrygende smagsoplevelser. Vi gav typisk 200-300 egyptiske pund (1 EP = ca. 1 kr.) for et aftensmåltid.
  • Ingen maveproblemer. Vi havde købt mælkesyrebakterier på apoteket, som vi købte hver dag og havde også “stop-diaré-piller” med i bagagen, men dem fik vi heldigvis ikke brug for. Det lader til, at Egypten er meget opsat på at lave om på sit dårlige hygiejne-ry. For eksempel var alle skåle og fade på morgenbuffeten dækket over med folie og kokkene bar gummihandsker. Hjemmefra havde vi tænkt, at vi hverken ville komme til at spise frugt eller salat, men det gjorde vi – ned røg både agurker, tomater, jordbær, appelsin, grape og frisk salat, og der var ingen af os, der oplevede maveproblemer undervejs.
  • Fantastisk service over for børn. Vi holdt op med at bestille mad til Frida, for tjenerne kom med juice, pommes fritter, kylling og frugtfade til hende som gaver. Hun kom også hjem med både balloner, nøgleringe og endda en julemandsmaske!
  • Ekstraordinær snorkling. Sharm El Sheikh er et af de smukkeste steder at dykke og snorkle, og det var der rigtig mange, som gjorde. Vi holdt os i vandoverfladen, men fik alligevel både set farvestrålende koraler, pilerokker, dragefisk, Nemo-fisk, papegøjefisk, blæksprutter og mange andre imponerende havdyr.

Det eneste irritationsmoment, vi oplevede, var, at der på nogle caféer og restauranter enkelte gange blev lagt 70-100 kr. for meget på, når regningen skulle betales. Men der var dog ingen sure miner, når “regnefejlen” blev påpeget. Så hvis man er opmærksom på, at det er nødvendigt med lidt hovedregning, er det et minimalt problem.

Nu er vi hjemme igen og glæder os over, at dagene er blevet længere og lysere. Der er kommet vintergækker, erantis og krokus op af jorden, og fuglene er begyndt at synge om morgenen. Det er sikkert og vist: Foråret er på vej! Hurra for det!

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Sharm El Sheikh – en positiv overraskelse”

  1. Velkommen hjem, herligt at I har haft sådan en dejlig ferie og nu er fuld af energi til den skønne hverdag :O)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.