Denne salat minder mig om min barndom, hvor vi sommetider cyklede til stranden og havde aftensmaden med – gerne en salat i denne stil.
De nye kartofler gør den mættende, så du ikke behøve servere brød til, og tunen giver en lækker, cremet konsistens, så du heller ikke behøver pakke dressing i strandtasken. Medbring blot salaten, et par paptallerkener og gafler – vupti, så er der serveret!
Ud over kartofler, tun og æg kan du putte hvad som helst i salaten – her er, hvad vores køleskab bød på i dag.
Sommersalat med nye kartofler, æg og tun
(4 pers.)
- Ca. 500 gram nye kartofler (kogte og afkølede)
- Grøn salat
- 1 rød peberfrugt
- Sukkerærter
- Cherrytomater
- ½ agurk
- 1 avocado
- 1 dåse tun
- 3 kogte æg
- Kartofler, grønt og salat skæres i passende stykker og blandes i en skål.
- Tunen blandes i.
- Pynt med kvarte æg.
- Voila – klar til strandtur/picnic!
TIP!
Du kan også lave salaten som en klassisk Salad Nicoise med kolde nye kartofler, grønne bønner, sorte oliven, tun og æg. Uhm, det må vi vist snart have!