Det er en fryd at købe ind til denne tærte: Jordbær, chokolade, vaniljestænger, marcipan og smør. Lutter luksuriøse lækkerier! Og resultatet bliver derefter.
Den er virkelig sjov at lave (især hvis du har en opvaskemaskine til at tage sig af det grove), og børn vil elske at være med.
Hjemmelavet mørdej og sommertemperaturer er dog ikke et godt makkerpar, så i stedet for at bande over, at det er umuligt at rulle dejen ud, kan du lægge dejen i små klumper rundt i tærteformen og trykke dem sammen. Sæt evt. formen i køleskabet undervejs, hvis du mangler samling på dejen.
Og så er der kun at sige god fornøjelse – og husk at dufte og smage undervejs …
Sommerens bedste jordbærtærte
(1 stor tærteform)
Smørdej
- 125 g smør (brug rigtigt smør)
- 125 g mel
- 25 g flormelis
- ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- 50 g marcipan
- 50 g sukker
- 2 æg
- 3 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 1 ½ stang vanilje eller 1 ½ tsk vaniljesukker
- ½ liter mælk
- 1-2 spsk Maizena
- Ca. 150 g mørk chokolade
- En bakke jordbær
- Smørdej: Alle ingredienser røres sammen og samles til en dej, som stilles koldt.
- Marcipanmasse: Rør ingredienserne sammen til en jævn masse.
- Vaniljecreme: Hæld lidt af mælken i en meljævner og bland Maizenaen heri – rystes sammen (kan også hældes i et glas og røres ud med en teske). Kom æggeblommer, sukker, vanilje og mælk i en gryde og kog op. Tilsæt Maizena-blanding lidt efter lidt til konsistensen er passende og kog igennem i et par minutter. Stil cremen på køl.
- Fordel dejen i små klumper rundt i tærteformen og tryk den fast. Hæld marcipanmassen over den ubagte dej og glat det ud.
- Bages i ovnen ved 200 grader (almindelig varme) i 15-20 minutter.
- Når bunden er afkølet pensles den med smeltet chokolade.
- Fordel den afkølede creme på bunden og pynt med masser af hele eller halve jordbær.
[…] god Skt. Hans – og mangler du inspiration til en ægte Skt. Hans-dessert, så er en hjemmebagt jordbærtærte eller fragilité måske lige sagen? Skal du til et sidde-på-et-tæppe-udendørs-arrangement, er […]