Den her tærte er et absolut must, som jeg bare MÅ bage hver sommer!
Heldigvis tager den 10 minutter at lave klar, og den kan forberedes flere timer i forvejen, hvilket gør den perfekt til en gæstemiddag.
Den kan også snildt spises af paptallerkener, hvis I – ligesom os – skal tilbringe Skt. Hans aften i det fri.
Server den lun med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche (rørt med vaniljesukker).
Rabarbertærte med smuldredej
- 6-7 store rabarberstilke eller 12-15, hvis det er små vinrabarber (friske eller frosne)
- 100 g sukker
- 1 spsk kartoffelmel
Smuldredej
- 100 g mel
- 100 g smør/margarine (ikke flydende)
- 125 g sukker
- Vask rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Bland dem i en skål med sukker og kartoffelmel og hæld det i et smurt ildfast fad.
- Hak smør, mel og sukker sammen til en grynet masse og fordel den over rabarberne. Kagen kan vente sådan i flere timer.
- Bages ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. til den er lysebrun.
Rigtig god Skt. Hans aften – og lad os lige sammen krydse fingre for tørvejr.
Kagen er bare super god..smager godt både lun og kold…
kagen skal laves igen, og opskriften skal printes ud og gemmes..