Uhm, rabarberkompot er en klassiker, der bringer minder frem om mormors køkken og barndommens midsomre. Jeg har givet min opskrift et twist med stjerneanis, men det kan du bare udelade, hvis du vil have den helt ægte, nostalgiske version.
Det er faktisk supernemt at lave og smager godt både sammen med (gryde)stegt kylling, pandekager og vaniljeis.
Rabarberkompot
- 250 g rabarber
- 1 spsk vand
- 100 g sukker
- ½ vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)
- 2-3 stjerneanis
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Put dem i en gryde sammen med vand og sukker.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og put dem i gryden. Læg også resten af vaniljestangen i gryden sammen med de hele stjerneanis.
- Kog kompotten ved middel varme i ca. 10 minutter og lad den afkøle.
- Fisk vaniljestangen og stjerneanis op.
- Opbevar en en lufttæt beholder og server som tilbehør til kød, is eller pandekager.
[…] har allerede lavet rabarberkompot, og i går kom turen så til en klassiker, som jeg MÅ have hvert år: Rabarbertærte med […]