Smagen af sommer #8: Rabarbertærte med smuldredej

Den her tærte er et absolut must, som jeg bare MÅ bage hver sommer!
Heldigvis tager den 10 minutter at lave klar, og den kan forberedes flere timer i forvejen, hvilket gør den perfekt til en gæstemiddag.

Den kan også snildt spises af paptallerkener, hvis I – ligesom os – skal tilbringe Skt. Hans aften i det fri.

Server den lun med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche (rørt med vaniljesukker).

Rabarbertærte med smuldredej

  • 6-7 store rabarberstilke eller 12-15, hvis det er små vinrabarber (friske eller frosne)
  • 100 g sukker
  • 1 spsk kartoffelmel

Smuldredej

  • 100 g mel
  • 100 g smør/margarine (ikke flydende)
  • 125 g sukker
  1. Vask rabarberne og skær dem i mindre stykker. 
  2. Bland dem i en skål med sukker og kartoffelmel og hæld det i et smurt ildfast fad. 
  3. Hak smør, mel og sukker sammen til en grynet masse og fordel den over rabarberne. Kagen kan vente sådan i flere timer. 
  4. Bages ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. til den er lysebrun.
Rigtig god Skt. Hans aften – og lad os lige sammen krydse fingre for tørvejr.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Smagen af sommer #8: Rabarbertærte med smuldredej”

  1. Gitte Jørgensen siger: Svar

    Kagen er bare super god..smager godt både lun og kold…
    kagen skal laves igen, og opskriften skal printes ud og gemmes..

Skriv et svar til Gitte Jørgensen Annuller svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.