Smagen af sommer #3: Chokomuffins med kirsebær

Uhm! Søde, bløde, røde kirsebær er altså en lille bid af paradis. Vi har ikke selv et kirsebærtræ, men har fået lov at plukke løs hos vores venner. Jeg kan varmt anbefale at bruge dem i disse saftige chokolademuffins.

Der bliver mange, så de er gode at have med på job eller til klassens time. De kan også serveres som dessert med en kugle vaniljeis til. Og de smager lige så godt efter en tur i fryseren.

Chokomuffins med kirsebær
(ca. 40 stk eller en bradepande 22 x 30 cm)

  • 400-500 g søde kirsebær
  • 250 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel
  • 50 g kakao
  • 4 tsk. bagepulver
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl yoghurt naturel (eller lign.)
  • 2,5 dl mælk
  • 2 spsk. kartoffelmel
  1. Skyl kirsebærrene og fjern sten og stilke.
  2. Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer og pisk derefter æggene i et ad gangen, indtil blandingen er let og luftig.
  3. Sigt mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Vend det i dejen skiftevis med mælk og yoghurt.
  4. Bland de udstenede/halverede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen.
  5. Fordel dejen i muffinforme (eller i en smurt bradepande).
  6. Du kan bage to plader ad gangen – en øverst og en nederst i ovnen – ved 175 g varmluft i ca. 15 min. Prik i dem med en strikkepind/trægrillspyd eller lign., når der ikke hænger dej ved, er de færdige. Bager du kagen i en bradepande, skal den bage i ca. 1 time og 10 minutter.

TIP!
Vil du have mere sommersmag, så prøv også at lave rabarbersaft eller hyldeblomstdrik (okay, det er nok lidt sent nu …)

Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Smagen af sommer #3: Chokomuffins med kirsebær”

  1. Lea Ellehammer siger: Svar

    Uuuuhh… hvor dejligt! Det vil jeg glæde mig til! Der findes kun en ting der er bedre en hjemmebagt kage… kage andre har bagt til én!!! 🙂

  2. Lea Ellehammer siger: Svar

    Mums… det lyder lækkert! Det skal helt sikkert prøves! 🙂

    1. Ellers kan du glæde dig til at smage dem til festen i august. Jeg har bagt 90 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.