Rodfrugter med et nordafrikansk twist

Sæt solskin på spisebordet med nyt og farverigt tilbehør! Jeg har sådan lyst til at give alt det mørke, våde og kolde udenfor modspil, og det lykkedes fint med denne kombination, hvor de nordiske rodfrugter får marokkansk inspireret selskab af couscous, abrikoser og mandler.

Jeg lavede en meget børnevenlig version, men næste gang vil jeg spice den op med finthakket frisk rød chili og bredbladet persille.

Herhjemme er grov couscous et stort hit. Jeg plejer at kunne finde denne fra Delicata i Kiwi og Rema 1000. Retten smager garanteret lige så godt med almindelig couscous.

Bagte rodfrugter med couscous
(4 personer)

  • 3 gulerødder
  • 3 store kartofler
  • 3 pastinakker
  • Et godt skvæt olivenolie
  • Salt
  • 250 gram grov couscous (+ en klat smør, salt og vand)
  • 6-8 abrikoser
  • 50-100 gram cremet feta
  • En håndfuld mandler
  • Evt. finthakket frisk rød chili og bredbladet persille
  1. Skræl rodfrugterne, skær dem i tern og læg dem i et ildfast fad.
  2. Hæld olivenolie over og bland godt rundt. Drys med salt.
  3. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader (varmluft).
  4. Imens tilberedes couscousen efter anvisningen på pakken. Den grove couscous skal således steges i smør et par minutter, overhældes med vand, koge i 10 minutter og stå i 10 minutter.
  5. Skær abrikoserne i tern, hak mandlerne groft og smuldr fetaen.
  6. Lad rodfrugterne køle lidt af og bland så med couscous, abrikoser, mandler og feta.
  7. Drys evt. med frisk rød chili og bredbladet persille.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.