Dalat – vandcykler, shopping og spa

Efter den kærlige og gennemfotograferede afsked med Mên og hendes søde familie i Cat Tien, tog vi en taxa videre til Dalat, der ligger 1500 meter over havets overflade. Derfor er området køligere og kendt for sin store produktion af frugt og grøntsager – blandt andet jordbær og vindruer. Meget af den vin, man kan få i Vietnam, er produceret i Dalat.

Turen derop tog ca. 4 timer og undervejs skiftede landskabet fra bjerge dækket af jungle til temarker, og de byer, vi kørte igennem, blev mere og mere franske i stilen.

Fra vores hotel, Ngoc Lan Hotel, midt i byen havde vi en flot udsigt over søen midt i Dalat.

 

Vi ankom om søndagen, og i weekenderne bliver bymidten lukket for bilkørsel fra kl. 19-22, så da vi gik ud for at spise, kørte børn rundt på trehjulede cykler midt på vejene, og der var et livligt mylder i gaderne.

Dalat er kendt for sine veterantoge, som mange vietnamesiske brudepar tager ud for at blive fotograferet opad. Man kan også køre i dem, men da vi ankom, var afgangen aflyst, og vi ville ikke vente 2 timer på den næste. Så vi nøjedes med at stille op til foto – ligesom de andre (dog uden brudekjole).

I stedet gik vi på shopping og fik købt en masse souvenirs og mystisk slik. Bagefter lejede Frida og jeg en svaneformet vandcykel (60.000 dong for 1 time, ca. 20 kr.) og hjulede rundt på søen.

Vi nåede også at besøge hotellets spa-afdeling, hvor vi først boltrede os i jacuzzi, sauna og dampbad, og bagefter fik 1 times massage for 165 kr. (+ drikkepenge til de flittige massøser).

Mens vi var i Dalat fik vi også vasket tøj på det lille vaskeri Ba Tâm, vi fik anbefalet. Det kostede 100.000 dong (ca. 33 kr.) for 5 kg, som var klar dagen efter kl. 10. Genialt!

I Dalat spiste vi rigtig god fransk/vietnamesisk mad på Restaurant Long Hoa og lækre pizzaer (på Antons fødselsdag) hos TinTin, hvor vores store familie fyldte hele den lille restaurant.

Et sjovt og anderledes stop på vores vej ud mod østkysten.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Dalat – vandcykler, shopping og spa”

  1. Det er så hyggeligt og følge med 🙂
    Nyd jeres ferie.
    Vanvittig priser når man først kigger på tallene ?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.