Jeg har sukket efter indisk mad, siden vejret begyndte at blive koldtere (hmm, var det sidst i juli???), og i sidste uge lavede Dennis så denne fantastiske kylling med masser af smag, saft og kraft. Et ægte efterårshit!
Opskriften er fra Karolines Køkken, men I får den også her, hvor den er justeret ned til fire personer. Og lad dig ikke skræmme af den lange ingrediensliste – det meste har du sikkert i køleskabet.
Indisk kylling med stegte ris og yoghurtsauce
(4 pers.)
- Ca. 800 g kyllingeoverlår (eller 1 hel kylling)
- 1 frisk grøn chilipeber
- 1 stykke frisk ingefær (ca. 4 cm)
- ¼ liter yoghurt naturel
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk karry
- 1 spsk paprika
- 1 spsk stødt gurkemeje
- 1 tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 75 g smør
- 1 hakket løg (ca. 150 g)
- 4 dl parboiled ris
- 6 dl grønsagsbouillon
- Evt. citronbåde (kan anbefales – de giver virkelig kyllingen et pift)
- Fordel kyllingelårene i en bradepande (eller del kyllingen i 4-6 stykker og læg dem i en bradepande).
- Flæk chillipeberen på langs. Fjern kernene under rindende vand med en spids kniv. Skræl den friske ingefær.
- Yoghurtsauce: Blend yoghurt, chilipeber, ingefær, hvidløg og krydderier i ca. 30 sek. ved højeste hastighed. Hæld saucen over kyllingestykkerne. Fordel 25 g smørklatter på kyllingestykkerne og steg retten midt i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.
Øs saucen over kyllingerne nogle gange under stegningen. - Stegte ris: Smelt 50 g smør ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt ris og svits dem i ca. ½ min. Hæld grønsagsbouillon ved. Bring risene i kog og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
- Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykker og citron. Hæld evt. saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til.
Den var et hit blandt både store og små …
Har købt ind til at lave denne skønne ret i aften. Uhhh hvor jeg glæder mig.?
Mums – den må jeg vist også snart lave igen! Har også en anden indisk ret i støbeskeen. Hvis den bliver vellykket, skal jeg nok lægge der her på bloggen 🙂 Kh. Anneline
Jeg er selv helt vild med indisk mad, så den her bliver vidst nødt til at blive prøvet af i weekenden! Tak 🙂
Glæd dig! Retten passer perfekt til ruskende, dansk efterår. God fornøjelse :o)