Indisk efterårskylling

Jeg har sukket efter indisk mad, siden vejret begyndte at blive koldtere (hmm, var det sidst i juli???), og i sidste uge lavede Dennis så denne fantastiske kylling med masser af smag, saft og kraft. Et ægte efterårshit!
Opskriften er fra Karolines Køkken, men I får den også her, hvor den er justeret ned til fire personer. Og lad dig ikke skræmme af den lange ingrediensliste – det meste har du sikkert i køleskabet.

Indisk kylling med stegte ris og yoghurtsauce
(4 pers.)

  • Ca. 800 g kyllingeoverlår (eller 1 hel kylling)
  • 1 frisk grøn chilipeber
  • 1 stykke frisk ingefær (ca. 4 cm)
  • ¼ liter yoghurt naturel
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g smør
  • 1 hakket løg (ca. 150 g)
  • 4 dl parboiled ris
  • 6 dl grønsagsbouillon
  • Evt. citronbåde (kan anbefales – de giver virkelig kyllingen et pift)
  1. Fordel kyllingelårene i en bradepande (eller del kyllingen i 4-6 stykker og læg dem i en bradepande).
  2. Flæk chillipeberen på langs. Fjern kernene under rindende vand med en spids kniv. Skræl den friske ingefær.
  3. Yoghurtsauce: Blend yoghurt, chilipeber, ingefær, hvidløg og krydderier i ca. 30 sek. ved højeste hastighed. Hæld saucen over kyllingestykkerne. Fordel 25 g smørklatter på kyllingestykkerne og steg retten midt i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.
    Øs saucen over kyllingerne nogle gange under stegningen.
  4. Stegte ris: Smelt 50 g smør ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt ris og svits dem i ca. ½ min. Hæld grønsagsbouillon ved. Bring risene i kog og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
  5. Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykker og citron. Hæld evt. saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til.

Den var et hit blandt både store og små …

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Indisk efterårskylling”

  1. Har købt ind til at lave denne skønne ret i aften. Uhhh hvor jeg glæder mig.?

    1. Mums – den må jeg vist også snart lave igen! Har også en anden indisk ret i støbeskeen. Hvis den bliver vellykket, skal jeg nok lægge der her på bloggen 🙂 Kh. Anneline

  2. Jeg er selv helt vild med indisk mad, så den her bliver vidst nødt til at blive prøvet af i weekenden! Tak 🙂

    1. Glæd dig! Retten passer perfekt til ruskende, dansk efterår. God fornøjelse :o)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.