Friterede hyldeblomster

 

En sød, sprød og aromatisk sommerdessert, som min mor serverede, da jeg var barn – og som jeg efterfølgende tiggede hende om at lave hvert år.

De her lavede jeg til vores familiearrangement i pinsen, hvor de gjorde stor lykke.

Friterede hyldeblomster
(ca. 20 stk.)

  • Ca. 20 klaser hyldeblomster
  • 150 g hvedemel
  • 50 g rørsukker
  • 3 æg
  • 2-3 dl mælk
  • Friskpresset saft fra en citron
  • Et drys salt
  • 2 liter fritureolie
  • Flormelis til at drysse over
  1. Alle ingredienserne piskes sammen til en ensartet dej. Konsistensen skal være som tynd pandekagedej. Tilsæt mere mælk, hvis den er for tyk.
  2. Varm olien op i en stor gryde. Den skal være så varm, at når du stikker enden af en tændstik (den ende UDEN svovl) ned i olien, syder det omkring den.
  3. Hold hyldeblomsterne i stilken og dyp blomsterne i dejen. Lad dejen dryppe lidt af, inden du frituresteger klaserne i den varme olie, til de er sprøde og gyldne. Overfyld ikke gryden, men steg 1-3 klaser ad gangen.
  4. Tag klaserne op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle, efterhånden som de er færdige.
  5. Server på et stort fad og drys med rigeligt flormelis.

OBS! 
Det er kun blomsterne med dej, der skal nippes af. Spis ikke for meget af de tykke grønne stilke, da de kan give lidt mavepine. (De smager heller ikke af noget særligt.)

Tak for billedet til søde Alberte, som du kan møde på Youtube.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.