Få varmen med cremet jordskokkesuppe

Jordskokker har en karakteristisk, skøn, let sød og nøddeagtig smag – og så er de rige på C- og K-vitamin samt sukkerstoffet inulin, der booster de gavnlige bakterier i tarmene.

Rå jordskokker i papirtynde skiver smager dejligt i salaten – eller skær dem i tern, rist dem i lidt olie, giv dem et nip salt og brug dem som sprødt drys over salaten.

Du kan også varme dig på denne skønne, milde, cremede suppe. Vi har både spist den som aftensmad med salatskåle og groft brød til og serveret den som forret nytårsaften. Smagen og konsistensen er så fin, at den snildt kan klare det festlige selskab.

Cremet jordskokkesuppe
(4-5 personer – eller 6-8 personer som forret) 

  • 300 gram jordskokker (skrællet vægt)
  • 200 gram løg (pillet vægt)
  • 300 gram kartofler (skrællet vægt)
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 dl hønsebouillon (2 bouillonterninger + 8 dl kogende vand)
  • 1 tsk friskrevet muskatnød
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • Salt og peber
  1. Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær det i tern. 
  2. Rist grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde. 
  3. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 20 minutter til alt er mørt. Tilsæt reven muskatnød og stavblend suppen til konsistensen er helt glat og fri for klumper. 
  4. Tilsæt fløden og kog op. Smag til med salt, peber og citronsaft. 
  5. Server suppen rygende varm sammen med groft brød. 
TIP!
Giv suppen et sprødt drys ved at servere sammen med sprødstegt bacon eller chorizo i små tern. Er der et par jordskokker i overskud kan de også skæres i små tern og ristes sammen med bacon/chorizo eller for sig selv i lidt olivenolie og med et drys salt.  
Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Få varmen med cremet jordskokkesuppe”

  1. […] Jordskok-suppe med squash-boller (de er undervejs, ialt 40 stk., de skal også fungerer som madpakke-boller, så […]

  2. Det er helt sikkert en lækker suppe – men hver gang du skriver i disse dage, tænker man jo: “er det mon nyheden om, at lille blyb er kommet til verden?” Og ja, så bliver man næsten lidt skuffet, når det bare er en lækker cremet suppe! Men borset fra det lyder den god og passende til årstiden….
    🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.