Vi har været så heldige at få en ismaskine af vores søde venner, og den er et stort hit. Først lavede vi jordbærsorbet, som var suveræn. Troede vi … For så prøvede vi at lave kaffeis, og den slår alt!
Isen er nem og sjov at lave – også for børn – og kan sagtens hældes i en beholder og fryses uden at komme i ismaskine først.
Prøv kaffeisen sammen med frisk frugt og/eller nøddeblonder.
- 170 g rørsukker
- 375 ml mælk
- 375 ml fløde
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 75 g kaffebønner
- Put mælk, fløde og kaffebønner i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det koge i et par minutter. Lad det køle af, mens æggene piskes.
- Pisk æggeblommer og rørsukker hvidt og skummende.
- Fjern kaffebønnerne fra mælkeblandingen med en (hul)ske.
- Hæld mælkeblandingen i en tynd stråle ned i æggeblandingen og ved det forsigtigt sammen.
- Lad blandingen afkøle i 12 timer i køleskabet, før det køres på ismaskinen ELLER lad blandingen afkøle helt i køleskabet og rør i det indimellem. Hæld derefter blandingen i en beholder og stil den i fryseren.
- Tag kaffeisen ud af fryseren ca. 10 minutter før den skal serveres og pynt evt. med chokolade-kaffebønner (kan f.eks. købes hos Frellsen Chokolade).
Opskriften er fra Krups’ opskriftshæfte, som hørte sammen med vores ismaskine.
[…] med god vaniljeis, hindbærcoulis eller friske bær og frugter. Du kan også servere den sammen med hjemmelavet kaffeis eller på forhånd lave kugler af vaniljeis, som trilles i hakkede brændte mandler og lægges […]
…og det vilde er, at jeg ikke kan lide kaffe, men kaffeis – det smager godt:)