Eminent efterårssuppe med kartofler og porrer

Min skriveåre har været blokeret af syge børn, fødselsdage, efterårs-mathed og travlhed på jobbet, men NU har jeg pustet støvet af tastaturet, og der er igen liv på Storbyfarmen. Ikke bare liv, men ægte efterårshygge med ild i pejsen, suppe i gryden og krimier på sofabordet.

Derfor må det være på sin plads at skyde november i gang med min fars opskrift på kartoffel-porre-suppe. Den er fuldstændig fantastisk!
Server den rygende varm, med sprøde bacontern og godt brød. Et dryp trøffel- eller chiliolie skader bestemt heller ikke … Den er eminent som forret, men mætter også nok som et aftensmåltid i sig selv. Og så kan den sagtens tåle en tur i fryseren, så lav bare dobbeltportion, når du er i gang (men så skal det være i en 5 liters gryde).

Har du en stump persillerod, pastinak eller selleri i køleskabet, kan du sagtens komme det i.

Farmands fabelagtige kartoffel-porre-suppe
(4-6 personer)

  • Ca. 500 g kartofler
  • 2 porrer
  • Timian, oregano, salt og peber
  • Ca. 1 dl fløde eller mælk
  • Limesaft
  • Bacon i tern
  • Godt brød
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Vask porrerne og snit dem.
  3. Put kartofler og porrer i en stor gryde og hæld vand på til det lige dækker. Tilsæt timian, oregano, salt og peber efter smag.
  4. Kog i ca. 15-20 minutter til kartoflerne er nemme at mase ud.
  5. Blend grundigt med en stavblender.
  6. Tilsæt fløde/mælk til en passende konsistens. Smag til med limesaft, salt og peber.
  7. Server med sprødstegte bacontern og godt brød.

Så kan vinteren bare komme an!

Tip!
Når jeg bruger broccoli i wok, tærte eller andre retter, skærer jeg ofte stilken fra, deler den i mindre stykker og putter den i en pose i fryseren. Så er den nem at tage op og bruge, fx som alternativ til porrer i denne suppe.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Eminent efterårssuppe med kartofler og porrer”

  1. Lea Ellehammer siger: Svar

    uuuhhhmmm…. en dejlig klassiker! 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.