Min skriveåre har været blokeret af syge børn, fødselsdage, efterårs-mathed og travlhed på jobbet, men NU har jeg pustet støvet af tastaturet, og der er igen liv på Storbyfarmen. Ikke bare liv, men ægte efterårshygge med ild i pejsen, suppe i gryden og krimier på sofabordet.
Derfor må det være på sin plads at skyde november i gang med min fars opskrift på kartoffel-porre-suppe. Den er fuldstændig fantastisk!
Server den rygende varm, med sprøde bacontern og godt brød. Et dryp trøffel- eller chiliolie skader bestemt heller ikke … Den er eminent som forret, men mætter også nok som et aftensmåltid i sig selv. Og så kan den sagtens tåle en tur i fryseren, så lav bare dobbeltportion, når du er i gang (men så skal det være i en 5 liters gryde).
Har du en stump persillerod, pastinak eller selleri i køleskabet, kan du sagtens komme det i.
Farmands fabelagtige kartoffel-porre-suppe
(4-6 personer)
- Ca. 500 g kartofler
- 2 porrer
- Timian, oregano, salt og peber
- Ca. 1 dl fløde eller mælk
- Limesaft
- Bacon i tern
- Godt brød
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- Vask porrerne og snit dem.
- Put kartofler og porrer i en stor gryde og hæld vand på til det lige dækker. Tilsæt timian, oregano, salt og peber efter smag.
- Kog i ca. 15-20 minutter til kartoflerne er nemme at mase ud.
- Blend grundigt med en stavblender.
- Tilsæt fløde/mælk til en passende konsistens. Smag til med limesaft, salt og peber.
- Server med sprødstegte bacontern og godt brød.
Så kan vinteren bare komme an!
Tip!
Når jeg bruger broccoli i wok, tærte eller andre retter, skærer jeg ofte stilken fra, deler den i mindre stykker og putter den i en pose i fryseren. Så er den nem at tage op og bruge, fx som alternativ til porrer i denne suppe.
uuuhhhmmm…. en dejlig klassiker! 🙂