For et stykke tid siden købte vi en pakke Weetabix, fordi vi tænkte, at de ville være et godt alternativ til riskiks og knækbrød i børnenes salatskåle. Men for det første smuldrer de helt vildt, og for det andet smager de virkelig kedeligt.
Og ja ja, jeg ved godt, det er meningen, at man skal spise dem med mælk på, men også her smatter de ud og bliver til en meget utiltalende, øllebrødslignende fiber-substans. Kort sagt: De har ikke været det store hit …
Men jeg synes alligevel, at de skulle bruges til et eller andet – og det har faktisk vist sig at være rigtig gode at bage med. Her får du derfor min fuldstændig hjemmelavede opskrift på:
Fiberboller med Weetabix
(ca. 12 stk.)
- 5 dl lunkent vand
- 50 g gær
- Ca. 100 g Weetabix (5-6 stk.)
- 1 dl havregryn
- 1 æg
- 2 spsk raps-/solskikke-/vindruekerneolie
- 1 spsk honning
- 2 tsk salt
- ca. 10 dl hvedemel
- Evt. æg eller kaffe til pensling
- Hæld vandet i en skål og smuldr gæren heri. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt Weetabix og rør til de er helt udblødt.
- Tilsæt havregryn, æg, olie, honning, salt og hvedemel. Ælt til dejen er smidig og slipper hænderne og skålen.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.
- Ælt dejen igennem og rul den til ca. 12 boller, som placeres på bageplader med bagepapir på.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl dem med æg eller kaffe, inden de bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 12 minutter.
TIP!
Smuldrede Weetabix giver også et godt fiberboost til hjemmelavet mysli.
Smuldrede Weetabix giver også et godt fiberboost til hjemmelavet mysli.