Årets bedste æblekage!

Den her apple crumble er måske den bedste æblekage, jeg nogensinde har smagt (og jeg er ellers ikke tilbageholdende, når det gælder æblekage-smagning …)!

Det er Karoline og Dennis, der står bag kreationen – og resultatet er efter mine smagsløg helt perfekt. Et blødt æblefyld med bid i gemt under en duftende, sprød skal af smuldredej. Uhm, en ren himmerigsmundfuld!

Apple Crumble – så englene synger!
(et stort tærtefad, ca. 30 cm i diameter)

  • Ca. 8-10 æbler (alt efter størrelse)
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 240 g hvedemel
  • 3 tsk stødt kanel
  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i grove tern. Læg dem i et smurt ildfast fad. Du skal bruge så mange, at fadet er næsten fyldt.
  2. Bland smør, sukker, mel og kanel sammen til en smuldret masse med  samme konsistens som revet parmesanost.
  3. Drys smuldredejen over æblerne og stik lidt i blandingen med en gaffel, så det også ryger lidt ned imellem æblestykkerne.
  4. Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 30 minutter til den er gylden.
  5. Spises lun med flødeskum, creme fraiche/græsk yoghurt rørt med vaniljesukker eller vaniljeis til.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.