39. uge – Fjerde besøg hos jordemoderen

I fredags var vi til det sidste jordemoderbesøg inden terminen. Jeg føler egentlig, at Lille Blyb er rykket nedad – nu sparker den mig ikke længere i ribbenene, men puffer sin fod ud i min højre side. Men hun mente endnu ikke, at den har sat sig fast i bækkenet – og faktisk oplevede hun ofte hos flergangsfødende, at det først skete, når veerne gik i gang.

Hjertelyden var fin, og hun kunne ved selvsyn konstatere, at der er godt gang i sprælleriet! Jeg har åbenbart et meget “langt liv” – altså målt fra skamben til ribben – så babyen har stadig plads til at bevæge sig. Vægten vurderede hun til at være omkring 3000 gram, så det er lidt under gennemsnittet, men passer meget fint med Fridas vægt (hun vejede 3190 g, da hun blev født en uge før termin).

Fridas fødsel gik i gang den sidste aften i 39. uge. Det var perfekt, fordi ingen nåede at blive utålmodige, men det betyder også, at vi denne gang er klar og i venteposition allerede nu – og så kan ventetiden jo godt blive lang.
Men hvis jordemoderen har skudt rigtigt, vil det være helt fint, at Lille Blyb venter et par hundrede gram mere, inden den forlader sin trygge hule.

Jeg kan stadig cykle Frida i vuggestue, men om eftermiddagen bliver jeg træt og tung i underlivet. Og hvis jeg først smider mig på sofaen, kan jeg sagtens sove 1 ½-2 timers middagslur.

Dennis’ forældre står standby til at komme susende og passe børn, når fødslen går i gang, men de skulle lige nå hjem fra ferie, hvilket de gjorde i lørdags.
I mandags havde Karoline fødselsdag, som vi fejrede hos hendes mormor og morfar. Da vi kom hjem om aftenen, fik jeg kraftige plukveer – og vi nåede lige at kigge på hinanden og på uret og tænke: “Hold lige på den 4 timer endnu!” Det ville jo være lidt synd, hvis to af børnene skulle dele fødselsdag.
Heldigvis gik plukveerne i sig selv igen, da jeg lagde mig på sofaen og trak vejret dybt … Men det gik da lige op for os, at der faktisk kan komme en baby, hvornår det skal være 🙂

Her kan du læse om 39. uge af min første graviditet, hvis du har lyst.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “39. uge – Fjerde besøg hos jordemoderen”

  1. Du ser fantastisk ud! Venter i spænding på nyt…

  2. Tina munkholm siger: Svar

    Hvor ser du smuk ud!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.