Marmelade med æble & rabarber

Min køkken-kreative mor fik for nyligt foræret et glas marmelade med æble & rabarber fra Bandholm Frugtplantage, og den var så god, at hun naturligvis måtte forsøge at gøre opskriften efter.

Her er resultatet, som er frisk, syrligt og har den fineste lyserøde farve. En rigtig god måde at få brugt nogle af de æbler, der – i hvert fald i vores have – er begyndt at dumpe ned fra træerne.

Marmelade med æble & rabarber
(4-5 glas)

  • 1100 g æbler (renset vægt)
  • 600 g rabarber (renset vægt)
  • 2 dl vand
  • 500 g sukker
  • ½ dl æblecidereddike
  • 3 stjerneanis
  • ½ stang vanilje
  • 2 tsk flydende atamon
  1.  Æblerne skrælles og skæres i mindre stykker.
  2. Rabarberne skæres i mindre stykker – tykke stængler flækkes.
  3. Æbler og rabarber kommes i en gryde sammen med vand, eddike, stjerneanis og vanilje (korn+stang). Bringes i kog ved jævn varme og koger ca. 10 min.
  4. Sukkeret drysses over og det hele koger videre endnu 10 min.
  5. Efter kogning tages stjerneanis og vaniljestangen og flydende atamon tilsættes.
  6. Hældes i atamonskyllede glas.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Marmelade med æble & rabarber”

  1. […] både i madpakken, som tilbehør til suppe og som eftermiddagsmåltid (for eksempel med ost og æble/rabarbermarmelade – […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.