To ting at opleve i Cat Tien Nationalpark – vilde aber og tamme bjørne

Når man første gang sætter foden i Cat Tien Nationalpark, er det lidt forvirrende. Området er meget naturligt, og der er stort set ingen skilte eller henvisninger til, hvad man kan opleve og hvordan. Men når man bevæger sig lidt ud af “hovedvejen”, viser små, primitive skilte, hvor man skal dreje af for at komme til “Ancient trunk tree” og “Ben Rapid” (et særligt sted ved floden). Og hvis man holder godt øje, kan man være heldig at se en vild abe i trætoppene.

Vi fik god hjælp hos Green Bamboo Lodge, hvor vi boede. De hjalp os med at booke en tur i bjørneparken, som også husede andre dyr, der var reddet fra fangenskab og ikke længere i stand til at klare sig i naturen.

CatTien_sunbear_Storbyfarmen

I den lille dyrepark så vi Moon Bears med tyk pels og Sun Bears med kort, sort pels. Begge arter lever vildt i Vietnam og her i Cat Tien. Der var også krokodiller, andre aber og en leopard, der er blevet holdt som kæledyr.

CatTien_gibbon2_Storbyfarmen

Og så var der flere gibbonaber – dem vi bliver vækket af om morgenen. En hun med sin unge fulgte os i trætoppene. Hun var blevet ven med en vild gibbon og var derfor blevet sluppet fri. Men hun ville ikke følge hannen væk fra parken, så nu var hun her alene med sin unge. Og hun stillede gerne op til foto.

Gibbonaber lever i par og “synger” for at markere deres territorium og tiltrække hunner. Hvis en hun hører en flottere eller kraftigere sang, kan hun godt finde på at forlade sin mage for at udforske den – nogle gange vender hun dog tilbage efter sin affære.

CatTien_DauTien_Storbyfarmen

Vi bookede også en tur til abe-øen Dau Tien, hvor vi blev sejlet ud til sammen med skotske Sylvia, der var head manager for projektet og havde viet sit liv til truede dyr.

På øen var der golden cheek gibbons og pygmæ looris, som også var blevet reddet fra fangenskab. De var blevet brugt som kæledyr, underholdning på restauranter og turistattraktioner.

Allerførst så vi en barsk film om, hvordan aberne bliver fanget og tortureret, inden de bliver solgt ulovligt i hele verden. Bestemt ikke noget for små børn, så Frida og Jonas sad og tegnede imens.

Bagefter så vi plejecentret for gibboner, som stadig var i bur, og så kravlede vi op på en høj tribune, hvor vi kunne se ud over det “semi-frie område”, hvor gibbonerne kom ud for at øve sig i det vilde liv i junglen. Det var sjovt at se aberne svinge sig HØJT oppe i trækronerne.

CatTien_Frida_Storbyfarmen

Da vi kom tilbage med båden, stod der en skoleklasse, som skulle på tur. Da de så Frida (og hendes lyse hår) hvinede og skreg de, fandt deres mobiltelefoner frem og fotograferede løs, som var det Justin Bieber. Frida tog det i stiv arm og følte sig som en stjerne 🙂

I det hele taget er vietnameserne glade for at tage billeder. Det oplevede vi også, da vi tog afsked med Mên og hendes søde familie på Green Bamboo Lodge. Først stillede hele familien op til foto …

 

 

… og bagefter skiftedes de til at få taget billeder sammen med de lyshårede børn.

 

Vi fik også en helt personlig vandmelon. Flottere og varmere afsked har jeg aldrig oplevet <3

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “To ting at opleve i Cat Tien Nationalpark – vilde aber og tamme bjørne”

 1. Hej Anneline

  Det er så spændende at læse med på andres rejsebeskrivelser og erfaringer 🙂
  Vi står og skal til Vietnam med vores 3 børn og vil også gerne opleve Cat Tien.
  Abeøen Dau Tien, ligger den i nationalparken, den kan vi nemlig ikke rigtig finde nogen informationer omkring.

  Bedste hilsner
  Pernille

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.