Jeg er vild med denne 2-i-1 opskrift, som giver masser af lækkerier både til madpakkerne og til fryseren!
I næste uge starter Frida i 0.B (what?!? Er det virkelig 6 år side, jeg skrev det her) – og dermed begynder en ny æra for vores familie. Med fleksible arbejdstider har vi nemlig været så heldige, at vi (siden de store selv lærte at cykle i skole) ikke har behøvet at være ude af døren kl. 7.40. Men den luksus slutter i næste uge!
Samtidig er det for Fridas vedkommende slut med børnehavens (helt geniale og 90 % økologiske) frokostordning – og for vores vedkommende goddag til 3 madpakker i skoletasken! Til formiddag, frokost og eftermiddag.
Selvom vi voksne er velsignet med frokostordninger, får det den samlede daglige madpakkeproduktion op på 6 stk. Og det stiller altså krav til kreativiteten!
Heldigvis fik Frida som afskedsgave fra børnehaven en kogebog med alle Køkken-Annes geniale opskrifter. En samling af alle favoritterne – fra Pippigrød og Skipper Skræk Suppe til gulerodsfrikadeller og kartoffelpizza.
En af de helt store hits var disse pølsehorn og pizzasnegle, som børnene plejede at få med, når de var på tur.
Ifølge opskriften skulle der blive 15 af hver, men jeg fik 21 pølsehorn og over 30 pizzasnegle – guf til masser af madpakker de kommende uger!
Pølsehorn & pizzasnegle
(Mindst 20 af hver slags)
- 100 g smør
- 50 g gær
- 1 liter mælk
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 400 g fuldkornsmel
- 1 kg hvedemel
- Evt. sesamfrø
- 7-10 pølser (skåret i 3 dele hver)
- Tomatsauce (jeg gav en brik med pizzasauce fra Netto en omgang med stavblenderen)
- Evt. pepperoni skåret i strimler
- En pose revet ost
- Smelt smørret og hæld mælk i til blandingen er lunken. Smuld gæren heri.
- Rør resten af mælken og de øvrige ingredienser i – hold lidt af melet tilbage.
- Ælt dejen godt sammen – den skal være en smule klistret. Lad dejen hæve i 1 time.
- Del derefter dejen i to stykker.
- Pølsehorn:
– Rul den ene del af dejen til en lang pølse og del den 15-20 stykker.
– Rul hvert stykke aflangt og sno det rundt om 1/3 pølse.
– Læg pølsehornene på en bageplade og pensl med vand (eller sammenpisket æg).
– Drys evt.
med sesamfrø.
– Lad dem hæve i 30 min. og bag ved 200 grader i 10-15 min. - Pizzasnegle:
– Del den anden del af dejen i to og rul hver halvdel ud til en firkant.
– Smør med tomatsauce og drys med pepperoni-strimler eller dampet, hakket spinat.
– Drys med revet ost og rul dejen sammen.
– Skær ud til snegle og læg dem på en bageplade.
– Lad dem hæve i 30 minutter og bag ved 200 grader i 10-15 min. - Lad pølsehorn og pizzasnegle afkøle helt, før de pakkes i poser (fx med 4 af hver slags) og puttes i fryseren.
Tip
I pizzasneglene kan pepperoni udskiftes med hakket spinat (dampes i en gryde og dryppes af i en sigte), en rest pålægsskinke skåret i strimler, en rest kylling fra aftenen før eller hvad køleskabet nu lige rummer.
PS. Hvis jeg finder den gyldne løsning på rolige morgener med overskud og ingen travlhed, lover jeg at dele den her 🙂
De skal da prøves, tænker de kan være velegnet børnemad til navngivningsfest :- Hvilken type mel bruger du?)
Hej Pernille. De vil helt sikkert være et hit til navngivningsfest! Jeg brugte almindeligt hvedemel. Turde ikke putte groft mel i, for jeg ville gerne have så meget luft og hævning som muligt, når nu de skulle fryses 🙂 Rigtig god fest! Knus Anneline