Min fars livret: Gammeldags citronfromage

Mine forældre har været på besøg i nogle dage for at passe Frida, mens Dennis og jeg er på Skanderborg festival. Da de kom, havde jeg lavet min fars livret: Citronfromage. Og den faldt i god smag hos både store og små, så her får I opskriften.

Det er en supernem og frisk dessert, der også vil gøre sig godt i små portioner på en desserttallerken med frisk frugt og god vaniljeis.

Hvis du vil have en endnu mere syrlig version, kan du sagtens tilsætte mere citron.

Gammeldags citronfromage
(5-6 portioner)

  • 4 blade husblas
  •  3 pastueriserede æg
  • 100 g sukker
  • 1 økologisk citron (1 tsk fintrevet citronskal og ½ dl friskpresset citronsaft)
  • ½ liter piskefløde
  1. Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  3. Smelt husblasen i en skål i vandbad. Bland herefter citronskal og saft   i. Rør blandingen i æggesnapsen. 
  4. Pisk fløden til flødeskum (gem lidt til pynt) og vend forsigtigt i æggesnapsen. 
  5. Hæld i portionsglas, som dækkes med husholdningsfilm og stilles på køl i mindst to timer. 
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.