Mine forældre har været på besøg i nogle dage for at passe Frida, mens Dennis og jeg er på Skanderborg festival. Da de kom, havde jeg lavet min fars livret: Citronfromage. Og den faldt i god smag hos både store og små, så her får I opskriften.
Det er en supernem og frisk dessert, der også vil gøre sig godt i små portioner på en desserttallerken med frisk frugt og god vaniljeis.
Hvis du vil have en endnu mere syrlig version, kan du sagtens tilsætte mere citron.
Gammeldags citronfromage
(5-6 portioner)
- 4 blade husblas
- 3 pastueriserede æg
- 100 g sukker
- 1 økologisk citron (1 tsk fintrevet citronskal og ½ dl friskpresset citronsaft)
- ½ liter piskefløde
- Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Smelt husblasen i en skål i vandbad. Bland herefter citronskal og saft i. Rør blandingen i æggesnapsen.
- Pisk fløden til flødeskum (gem lidt til pynt) og vend forsigtigt i æggesnapsen.
- Hæld i portionsglas, som dækkes med husholdningsfilm og stilles på køl i mindst to timer.
[…] Min Fars Livret: Gammeldags Citronfromage – Storbyfarmen.dk […]