Pligtskemaet – version 2

De store børn er blevet større, og derfor er det nu på tide at opgradere Pligtskemaet, så det passer til dem. Vi spurgte dem faktisk, om vi skulle droppe det, men de kan godt lide, at de helt konkret kan se, hvilke opgaver de har lavet, og hvilke der mangler, før lommepengene er i hus.

Det nye skema er delt op i tre:

 1. Nogle ting, man skal gøre hver dag.
 2. Tre ting, som man skal gøre hver uge.
 3. Krydsbanken, hvor alt det, man gør ud over, udløser et kryds, som kan indløses til en eller anden familietur, der aftales i fællesskab.

Det vil sige, at dækker man bord to gange i løbet af en dag eller hjælper med at lave mad to gange i løbet af ugen, så får man et kryds i Krydsbanken.

Idéen er stadig at holde fast i, at det ikke udløser flere penge til den enkelte at hjælpe hinanden, men at det giver råd og overskud til at lave noget sammen. Så når Krydsbanken er fuld skal vi i teatret, biografen, svømmehallen eller noget andet sjovt.

Man kan selvfølgelig udfylde skemaet med de ting, der vil gøre hverdagen nemmere hjemme hos jer og passer ind i jeres rytmer.
Indtil videre har det fungeret supergodt for os.

Du kan downloade dit eget pligtskema version 2 lige her.

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Pligtskemaet – version 2”

 1. Hejsa. Lige et teknisk spørgsmål:-) Vi er begyndt at bruge skemaet til vores piger på 7 og 12 år -shit det virker bare!! Eneste ting er at jeg ikke kan huske om det er ti krydser pr uge og så resten i banken eller: Når der er fyldt med krydser i én kategori skal resten i banken. Altså har man tømt sportstaske 6 gange så kommer det 7. kryds i banken. Håber du forstår. vh maja

 2. Janni Buus siger: Svar

  Jeg kan desværre heller ikke se skemaet :-/… vil du evt sende det?

 3. Hej.
  Hold op hvor er det bare en god ide. Men jeg kan desværre ikke se eller downloade det nye pligtskema…..øv øv

  1. Hej Susanne. Mystisk – det kommer fint frem, når jeg klikker på linket. Jeg prøver at sende det til dig pr. mail i stedet for 🙂 Mh. Anneline

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.