Hjemmelavet mysli med masser af knas

Er det bare mig, eller bliver købe-mysli bare mere og mere støvet?!? Her i huset er vi i hvert fald blevet enige om, at der er sket en forandring i indholdet i løbet af det seneste år – mere havregryn og mindre af alt det sjove.

Derfor har Dennis og Karoline lavet deres egen mysliproduktion. Det er supernemt, og der bliver 3-4 store glas ad gangen. Og så er det samtidig en hel del billigere, og I kan selv pifte den op med tørret frugt efter egen smag, f.eks. tørrede bananer, abrikos klippet i stykker, tørret papaya eller melon.

I det hele taget er der nærmest ingen undskyldning for ikke at “gøre det selv” på den her front 🙂

Hjemmelavet mysli
(3-4 store glas)

  • 900 g havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 ½ dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl mandler
  • 1 spsk stødt kanel
  • Evt. lidt olie og vand/juice
  • 1 dl rosiner
  1. Den helt sunde: Dæk en stor bradepande med bagepapir og hæld havregryn heri. Bag det i ovnen ved 190 grader (varmluft) i 30 minutter. Rør i det hver 10. minut. Tilsæt frø, kerner, kokosmel, mandler og kanel og bag videre ved 140 grader (varmluft) i yderligere 30 minutter.
    Den lidt sødere: Bland havregryn, frø, kerner, kokosmel, kanel og mandler i en stor skål. Hæld en god sjat olie og ca. 1 dl vand/juice over og bland godt med en stor grydeske.  Fordel myslien i en bradepande beklædt med bagepapir og bag ved 125 grader i ca. 45 minutter. Rør i blandingen ca. hvert kvarter undervejs.
  2. Put først rosinerne i, når myslien tages ud af ovnen – eller får de en brændt smag.
  3. Afkøl og hæld på lufttætte glas/beholdere.

TIP
Hvis du vil have en lidt sødere mysli kan du hælde et par spsk. flydende honning over havregrynene, inden du rister dem. Men vi synes faktisk ikke, at det er nødvendigt – havregrynene bliver lige så knasende sprøde uden.

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Hjemmelavet mysli med masser af knas”

  1. […] er supernemt  og tager kun et par minutter at lave. Nyd dem på yoghurt naturel sammen med mysli, som dessert med vaniljeis eller som syrligt tilbehør til fisk eller stegt […]

  2. […] lage i overskud, som jeg gemte i en lille flaske i køleskabet. Jeg har brugt det når jeg laver mysli – her hælder jeg det over havregrynsblandingen og blander godt rundt, inden det kommer i […]

  3. Mette Antonisen siger: Svar

    Mums det ser godt ud, den skal jeg helt sikkert prøve.
    Mon ikke også den kan bruges i boller hvis man hakker mandlerne lidt

    1. Den kan helt sikkert bruges i boller, evt. kan du helt undlade mandlerne. Uhm, jeg er VILD med mysliboller! Du kan også bruge hasselnødder i stedet – Schweizer Bageren her i Aarhus laver nogle fuldstændig fantastiske mysliboller med hele hasselnødder i. De er i hvert fald verdensklasse! God bagelyst 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.