Vinterpasta med okse, svampe og valnødder

Denne lækre pastaret passer perfekt til det danske efterår og de mørke, råkolde vinteraftener. Du kan lave den med stegte oksekødsstrimler i eller undlade kødet og servere pastaen som tilbehør til en god bøf eller et andet stykke mørkt kød.

Jeg brugte okseinderlår, som jeg fandt på tilbud i Netto til 20 kr. for 180 gram. Til gengæld var bøfferne lidt ureelle, så det passede fint at skære dem i strimler til denne ret.

Vinterpasta med okse, svampe og valnødder
(2 personer)

  • Ca. 400 gram oksekød i strimler
  • 250 g champignon (eller andre svampe)
  • 30 g valnødder
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvid balsamico
  • ½ dl fløde
  • Salt og peber
  • En lille håndfuld persille (gerne bredbladet)
  • Ca. 300 g pasta
  1. Rens champignonerne og skær dem i 4-6 både hver.
  2. Hak hvidløget fint. Hak valnødderne groft. Skyl persillen og hak den fint (eller gør som jeg: Put den i et glas og klip ned i det med en saks).
  3. Steg oksekødsstrimlerne i lidt smør eller olie ved høj varme. Tag dem af panden, stil dem til side og tør panden af.
  4. Opvarm 3 spsk. olivenolie på panden og sauter champignon, valnødder og hvidløg i et par minutter.
  5. Tilsæt balsamico og sauter yderligere 3-4 minutter.
  6. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Rør til sidst persillen i.
  7. Kog pastaen som anvist på pakken og server retten rygende varm.

God appetit!

TIP!
Jeg har læst et sted, at almindelig kruspersille er bedst til retter tilberedt med smør (for eksempel persillesauce eller rødspættefiletter), mens bredbladet persille er optimalt til retter, som tilberedes med olie (for eksempel pastaretter).

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.