Tøm køleskabet: Pastatærte med porrer – eller hvad du har

 

Denne ret har jeg fra min mormor, hvor den var en af mine favoritter, da jeg var barn – og vores unger er også vilde med den.

Det skønne er, at man kan variere den ud fra det, man har liggende i køleskabet og fryseren – og så er den supernem at bikse sammen og smager også godt på madpakken dagen efter.

Dennis ynder at spice den lidt op med chilisauce og børnene spiser nogle gange ketchup til. Jeg kan lide den præcis, som den er.

Pastatærte med porrer

  • En rest kogt pasta
  • 2-3 porrer (du kan også bruge: Forårsløg, kogt broccoli eller blomkål, peberfrugt i tern, dampet spidskål eller hvad du har i køleskabet)
  • En pakke kylling eller skinke i tern, bacon i tern eller skiver (sprødstegt), et par pølser i skiver eller hvad du har
  • 4 æg
  • 3 dl mælk (eller 2 dl mælk + 1 dl fløde/hytteost/græsk yoghurt)
  • Salt og peber
  • Revet ost
  1. Bunden i et ildfast fad dækkes med kogt pasta.
  2. Porrerne renses, skæres i skiver og koges et par minutter i letsaltet vand. 
  3. Lad porrerne dryppe godt af og fordel dem over pastaen. 
  4. Herover lægges skinketern/bacon/pølser.
  5. Æg og mælk piskes sammen med salt og peber, inden det hældes over fadet. 
  6. Drys med revet ost og bag i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 30 minutter. 
I Danmark smider vi 540.000 ton mad ud hvert år – og det er dyrt både for pengepungen og miljøet. Vil du have flere gode idéer til, hvordan du får brugt dine rester, så klik forbi Stop Spild af Mad’s hjemmeside. De har også lavet app’en ForResten, hvor du kan søge på lige netop den rest, du har, og få masser af inspiration til nem og lækker genbrugsmad.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar