Smagen af sommer #9: Rabarbertærte med havregryn og mandler

Jeg beklager det lange fravær her på bloggen. Det virkelig liv med børn og have har taget  al min tid. Men nu er salaten blevet sået, kartoflerne er lagt, squashplanterne har stukket de første blade op af jorden, og jeg er begyndt at høste af vores rabarber.

Rabarberbed

Sidste år fik jeg nogle flere rabarberplanter af vores veninde, og sammen med de få vi havde, anlagde jeg et rabarber- og krydderurtebed i ungernes gamle sandkasse. Det er blevet rigtig fint, og rabarberne trives.

Jeg har allerede lavet rabarberkompot, og i går kom turen så til en klassiker, som jeg MÅ have hvert år: Rabarbertærte med smuldredej.
Og selvom det er belagt med stor fare at pille ved noget, som er nærmest perfekt, så tog jeg chancen og gav smuldredejen et lille twist med havregryn og grofthakkede mandler. Heldigvis blev resultatet godkendt af resten af familien – men det hjælper selvfølgelig også at servere herligheden ved sommerens første bål, mens solen går ned efter en skøn dag i haven 🙂

Rabarbertærte2aRabarbertærte med groft smuldrelåg
(En lille tærteform – ca. 20 cm)

 • 6-7 store rabarberstilke eller 12-15, hvis det er små vinrabarber (friske eller frosne)
 • 100 g sukker
 • 1 spsk kartoffelmel

Grov smuldredej

 • 50 g hvedemel
 • 50 g havregryn
 • En håndfuld mandler
 • 75 g smør/margarine (ikke flydende)
 • 100 g sukker
 1. Vask rabarberne og skær dem i mindre stykker.
 2. Bland dem i en skål med sukker og kartoffelmel og hæld det i et  ildfast fad.
 3. Hak mandlerne groft.
 4. Smuldr smør, mel, havregryn, mandler og sukker sammen til en grynet masse og fordel den over rabarberne. Kagen kan vente sådan i flere timer.
 5. Bages ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. til den er lysebrun.
 6. Server med vaniljeis, flødeskum eller græsk yoghurt rørt med vaniljesukker.
Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Smagen af sommer #9: Rabarbertærte med havregryn og mandler”

 1. Anette Kongsted siger: Svar

  Skøn tærte. Har lige bagt den med majsstivelse i stedet for kartoffelmel. Det kan man sagtens

 2. Den ser bare så lækker ud, det var den opskrift jeg var ude efter! 🙂
  Men kan man bruge majsstivelse i stedet for kartoffelmel? Det er lige det eneste jeg har i huset..

  1. Hej Josephine. Undskyld, at jeg først svarer nu – forhåbentlig har du for længst både bagt og spist rabarbertærten 🙂 Jeg har ikke selv prøvet med majsstivelse, men hvis du prøvede, må du meget gerne dele din erfaring. Kh. Anneline

 3. Klara Mortensen siger: Svar

  Jeg har lavet din rabarbertærte. Havde kun flydende margarine i huset, så jeg trodsede din anbefaling, men nøjedes med 60 g, og jeg kan sige, at tærten var aldeles lækker. Den blev spist op til sidste bid, og opskriften er havnet i min håndskrevne opskrifter,
  . Her havner kun de bedste, så nu er den gået over i historien.
  Tak

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.