Saltmandler i verdensklasse

Uh, pas på! Disse saltmandler er vanedannende – og hvis du serverer dem for gæster kan du godt regne med, at der ryger MANGE. Heldigvis er de nemme at lave.

Saltmandler

  • 200 g mandler
  • 2 dl kogende vand
  • 3 spsk. fint salt
  • 1 spsk. olivenolie
  1. Hæld saltet i en skål, overhæld med kogende vand, tilsæt mandlerne og rør til saltet er opløst.
  2. Lad skålen stå tildækket på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
  3. Hæld mandlerne i en sigte og lad dem dryppe af.
  4. Hæld mandlerne ud på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolien over og bland rundt. Fordel mandlerne, så de ligger i ét lag.
  5. Bag mandlerne midt i ovnen i 20 minutter ved 150 grader.
  6. Lad dem køle af på en bagerist med bagepapir på og gem dem i en lufttæt beholder (eller guf dem med det samme – mums!)

P.S.
Husk at dele sommerens sjove børneudtryk i Børnehjørnet. Jeg har smidt et par guldkorn fra campingferien ind 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

7 Replies to “Saltmandler i verdensklasse”

  1. De smager pragtfuldt men jeg tror jeg vil prøve og lave dem olivenolie næste gang. 🙂

    1. Der skulle naturligvis stå uden olivenolie

      1. Så er det prøvet uden olie og nej så er de altså ikke så lækre de kan dog sagtens spises.

        1. Tak for testen! Så ved vi, at der er en god årsag til at bruge olie – og nu kan mandlerne nydes med endnu bedre samvittighed 🙂

  2. Hvor lang tid kan de holde sig?

    1. Hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder, kan de holde sig et par uger. Men de smager selvfølgelig allerbedst, når de er friske og knasende sprøde – og de plejer også at forsvinde forbløffende hurtigt 🙂

  3. […] Når vi har gæster, laver vi sommetider humus, tzatziki, oliventapenade og saltmandler som nippe-forret, og så udelader jeg hvidløg i tapenaden for, at det hele ikke skal smage for […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.