Kartoffelsalat med citron, rucola og pinjekerner

Nu har der igen været stille alt for længe her på Storbyfarmen. Til gengæld har der været fuld knald på den virkelige farm, for stilheden online skyldes, at vi har holdt forsinket bryllupsfest.

Maden stod vi selv for, så de opskrifter får I glæde af det næste stykke tid 🙂
Vi lægger ud med en anderledes, delikat og lynhurtig kartoffelsalat, som jeg har snuppet fra bogen “Flere suveræne salater og brillante buffeter”.

Kartoffelsalat med citron, rucola og pinjekerner
(4-6 personer)

  • 900 g små kartofler
  • 30 g (3 spsk) pinjerkerner
  • ½ pakke rucola
  • 2 spsk citronolie (eller mere efter smag. Jeg fandt en af mærket SpiZe i Kvickly, som er rigtig god. Du kan også bruge 1 tsk finreven citronskal og 2 spsk olivenolie)
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • Salt og peber
  1. Kog kartoflerne, pil og afkøl dem, og skær dem i mindre strykker.
  2. Rist pinjekernerne på en tør, hed pande, til de er gyldne.
  3. Fjern de groveste stilke fra rucolaen og skær den i mindre stykker.
  4. Vend kartoflerne med alle ingredienser på nær pinjekerner og rucola.
  5. Lad gerne salaten trække.
  6. Ved servering vendes rucola og pinjekerner i, og salaten smages til.

Voila – det her kan godt gå hen og blive en ny klassiker!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.