Regnvejrskage med banan

Mens vi venter på, at sommeren for alvor går i gang, kan en grå eftermiddag (som den vi havde søndag) sagtens nydes indendørs med en god kop kaffe og et stykke  nybagt kage. Den her er så god, at det var umuligt at vente, til chokoladen var størknet …

Banankage

  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ca. 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet, afkølet smør
  • 2 mosede bananer
  • 100 g smeltet overtrækschokolade til pynt (eller mørk pålægschokolade)
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  2. Vend mel og bagepulver i skiftevis med smørret.
  3. Ved de mosede bananer i.
  4. Hæld dejen i en smurt brødform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen i 55 min. ved 175 grader.
  5. Lad kagen afkøle lidt, inden den vendes ud af formen.
  6. Smelt overtrækschokoladen i vandbad eller mikroovn og fordel ud over kagen – eller læg pålægschokolade på kagen, mens den er lun, og lad det smelte.

TIP!
Dette er en multi-dej, som kan blandes på mange måder. Skift f.eks. bananerne ud med:

  • Brombær (og bag som 12 muffins i stedet)
  • 1 æble i små tern + ½ tsk kardemomme
  • Stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og hakket chokolade
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Regnvejrskage med banan”

  1. Lea Ellehammer says: Svar

    mmm… ja det er lige hvad man har brug for når foråret ikke rigtigt vil komme frem!

Skriv et svar