Pærelet pæretærte

Denne tærte er nem at lave (og sjov at lave sammen med børn), smager skønt og har et nostalgisk præg. Perfekt til picnic, en lun eftermiddag på terrassen eller som den søde afslutning på et måltid sammen med gode venner. Der er nok til ca. 6 personer.

Du skal bruge:

  • 150 g smør
  • 240 g hvedemel (4 dl)
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 æg
  • 1 spsk. vand
  • 4 pærer
  • 3 spsk. kanelsukker
  1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det med melet. Bland sukker, vaniljesukker og stødt ingefær i.
  2. Saml dejen hurtigt med æg og vand.
  3. Læg dejen i køleskabet i mindst 1 time.
  4. Drys en tærteform (ca. 23 cm i diameter) med lidt mel.
  5. Del dejen i to og rul hver del ud til en rund plade, som passer til formen. Læg den ene del i formens bund og pres dejen op langs kanten. Drys dejen med 1 spsk. kanelsukker.
  6. Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehuset. Læg dem i formen med den buede side opad og den spidse ende ind mod midten. Drys pærerne med 1 spsk. kanelsukker.
  7. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Drys med 1 spsk. kanelsukker.
  8. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.
  9. Server den lun sammen med fromaige frais rørt med vanillesukker.

God appetit!

TIP #1
Brug rigtigt smør. Med Kærgården bliver dejen ikke hård nok til at rulle ud. Man kan stadig trykke dejen ud i formen og hen over pærerne (som tilfældet er på billedet), men når dejen rulles ud, bliver tærten flottere, og det er altså også noget hurtigere og nemmere.

TIP #2
Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse eller æbler.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.