Nytårsdessert #1: Chokoladetærte – supernem og superlækker!

Det tager ikke mange minutter at røre denne chokoladetærte sammen, og den kræver kun fem ingredienser – som til gengæld er superlækre.

Den skal serveres kold og kan derfor nemt laves på forhånd, og den smager vidunderligt sammen med god vaniljeis, hindbærcoulis eller friske bær og frugter. Du kan også servere den sammen med hjemmelavet kaffeis eller på forhånd lave kugler af vaniljeis, som trilles i hakkede brændte mandler og lægges tilbage i fryseren i et fad, så de hurtigt er klar, når der skal serveres. En rigtig flot afslutning på en festlig middag!

Chokoladetærte
(4-7 personer – tærteform med diameter på 26 cm)

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 170 g sukker
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • Lidt smør/flydende margarine og rasp til formen
  1. Chokolade og smør smeltes sammen i en skål over vandbad (eller i mikroovnen – giv det 10 sekunder ad gangen og rør rundt).
  2. Æg og sukker piskes til luftigt skum og melet vendes i.
  3. Vend chokolademassen heri – hæld det i en tynd stråle, mens du vender det i, så luften i blandingen bibeholdes.
  4. Smør tærteformen og ryst lidt rasp rundt i den, så alle kanter er dækket. Hæld massen heri og bag den ved 140 grader (ALTID almindelig ovn – ikke varmluft) i 30-35 minutter. Stik i tærten med en kødnål eller tandstik – den skal være klæg indeni, men ikke flydende.
  5. Server tærten kold ellers er den svær at skære i pæne stykker.

I overmorgen får I opskriften på endnu en oplagt nytårsdesssert (som vi selv skal have i år) – nemlig Baileyfromage. Uhm!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Nytårsdessert #1: Chokoladetærte – supernem og superlækker!”

  1. Men er opskriften på den tærte, der er fotograferet? Den har jo et lag dej over sig? Jeg prøver den alligevel idag.

    Dorte

    1. Hej Dorte. Ja, det er tærten på billedet. Der er ikke et lag dej på toppen. Det er blot chokoladendejen, der danner et lækkert marengslag af sig selv. Mums! Håber du havde succes med din bagning (og beklager det alt for sene svar). Hilsen Anneline

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.