Sprøde jødekager – til at fordrive ventetiden

Så er børnenes juleferie startet, og det kan være svært at få tiden til at gå indtil juleaften. I kan få et par hyggelige timer til at gå med at bage lækre jødekager – og hvis I har nogle udstiksforme, kan I  lave fine figurer til at hænge på juletræet.

Husk blot at prikke et lille hul i hver kage med et sugerør, inden kagerne bages, så der kan sættes snor i bagefter.

Jødekager
(ca. 60 stk. af de klassiske runde eller et uvist antal flotte figurer)

  • 225 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 sammenpisket æg
  • Kanelsukker
  • Evt. halve eller hakkede mandler
  1. Bland mel, sukker og bagepulver i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og put det i skålen. Tilsæt halvdelen af det sammenpiskede ægget og ælt det hele let sammen.
  3. Strø mel på bordet og ælt dejen til den er helt jævn. Stil dejen i køleskabet – gerne natten over.
  4. Strø mel på bordet og på kagerullen. Rul dejen ud til 1-2 millimeters tykkelse. Stik kagerne ud med kageforme eller et lille glas. Dejen er lettest at arbejde med, når den er kold, så opbevar hele tiden den resterende dej i køleskabet.
  5. Kagerne pensles med sammenpisket æg og pyntes med kanelsukker og evt. halve eller hakkede mandler.
  6. Bages ved 225 grader (alm. ovn) i 6-8 minutter.

godjul

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.