Så er børnenes juleferie startet, og det kan være svært at få tiden til at gå indtil juleaften. I kan få et par hyggelige timer til at gå med at bage lækre jødekager – og hvis I har nogle udstiksforme, kan I lave fine figurer til at hænge på juletræet.
Husk blot at prikke et lille hul i hver kage med et sugerør, inden kagerne bages, så der kan sættes snor i bagefter.
Jødekager
(ca. 60 stk. af de klassiske runde eller et uvist antal flotte figurer)
- 225 g hvedemel
- 150 g smør
- 100 g sukker
- ½ tsk bagepulver
- 1 sammenpisket æg
- Kanelsukker
- Evt. halve eller hakkede mandler
- Bland mel, sukker og bagepulver i en skål.
- Skær smørret i mindre stykker og put det i skålen. Tilsæt halvdelen af det sammenpiskede ægget og ælt det hele let sammen.
- Strø mel på bordet og ælt dejen til den er helt jævn. Stil dejen i køleskabet – gerne natten over.
- Strø mel på bordet og på kagerullen. Rul dejen ud til 1-2 millimeters tykkelse. Stik kagerne ud med kageforme eller et lille glas. Dejen er lettest at arbejde med, når den er kold, så opbevar hele tiden den resterende dej i køleskabet.
- Kagerne pensles med sammenpisket æg og pyntes med kanelsukker og evt. halve eller hakkede mandler.
- Bages ved 225 grader (alm. ovn) i 6-8 minutter.