Blommemarmelade med valnødder

Mine forældre har et stort valnøddetræ, som plejer at være yderst gavmildt. Høsten plejer de at gemme i aflagte nylonstrømper, som hænges op på deres tørre loft – ude af rækkevidde for egern, fugle og mus, som ellers gerne vil have del i lækkerierne.

Her kan de holde sig LÆNGE – heldigvis. For i år har der ikke været mange nødder at samle, så jeg må nøjes med de sidste, vi har tilbage, fra sidste års høst.
Sammen med vores skønne blommer fra haven giver de den mest fantastiske, kraftige marmelade – og opskriften får I her.

 

Blommemarmelade med valnødder
(ca. 6 glas)

  • 1 kg blommer
  • 500 g sukker
  • ½ vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)
  • Saften fra ½ citron
  • Ca. 1½ tsk Melatin
  • 50 g valnødder
  1. Rist valnødderne på en tør pande og hak dem.
  2. Udsten blommerne og skær dem i mindre stykker.
  3. Tag lidt af sukkeret fra og bland det med Melatin.
  4. Læg blommerne i en gryde med resten af sukkeret, vanilje og citronsaft.
  5. Rør rundt og lad koge i 15-30 minutter ved svag varme.
  6. Tag af varmen og tilsæt Melatin/sukker-blandingen og valnøddekernerne.
  7. Tag lidt af marmeladen på en teske og læg den i køleskabet. Tjek konsistensen, når skeen er afkølet. Er marmeladen for tynd, kan du tilsætte lidt mere Melatin blandet med sukker.
  8. Hældes på Atamonskyllede glas.

Smager dejligt for sig selv, oven på ost (også blåskimmel) – ja, endda sammen med vaniljeis. Prøv dem også på disse fantastiske valnøddeboller.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Blommemarmelade med valnødder”

  1. […] for eksempel bollerne sammen med den skønne blommemarmelade med valnødder – […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.