Sund og gylden græskarsuppe med bagt Hokaido

Alt, hvad der kan sprede lidt lys over de mørke efterårsmåneder, byder jeg hjerteligt velkommen!

I min barndom lavede vi roelygter. Det var svært at skære i de hårde roer og faktisk ikke særlig børnevenligt. Med et græskar går det langt nemmere, og det er flot, når det orange kæmpehoved står og lyser i mørket.

På Storbyfarmen er vi blevet modigere siden forrige år, og har fået en lygtemand i ægte vrissent Halloween-humør. (Græskarmandens indre fik hønsene lov til at forlyste sig med på ægte makaber Halloween-manér 🙂 )

Samtidig smager græskar rigtig godt – både i en sød og lækker tærte eller i de sundere varianter, som for eksempel denne suppe af bagt hokaidogræskar.

Hokaido_græskarsuppe

Og det er sundt! Græskar er kaloriefattigt og indeholder kun få kulhydrater – til gengæld er de fyldt med kalium og C-vitamin.

I denne suppe er der også ingefær, som sammen med C-vitamin er godt mod efterårsforkølelse.

Hokaido_græskarsuppe2

Græskarsuppe med bagt hokaido og ingefær
(4-6 personer)

  • 1 hokaidogræskar
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stykker frisk ingefær (ca. 2 cm eller mere efter smag)
  • 4 spsk olivenolie
  • 12 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • ½ dl græskarkerner
  • Creme fraiche eller lignende
  • Groft brød som tilbehør
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Halver græskarret og fjern kernerne. Pil løget og skær det i både. Pil hvidløg. Skræl ingefæren og riv det fint.
  3. Skær enderne af græskarret, så det kan stå i et ildfast fad. Læg løg, hvidløg og fintrevet ingefær ned i fordybningen. Dryp med olie og krydr med salt.
  4. Bag græskarret i 30 min. til det er mørt.
  5. Brug to spiseskeer til at skrabe græskarret ud af skallen og put græskarkødet, løg, hvidløg og ingefær op i en gryde sammen med bouillon.
  6. Stavblend suppen, kog op og smag til med salt og peber.
  7. Tørrist græskarkernerne på en pande til de “popper op”.
  8. Server rygende varm med creme fraiche, græskarkerner og groft brød til.

Rigtig god halloween!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.