Alt, hvad der kan sprede lidt lys over de mørke efterårsmåneder, byder jeg hjerteligt velkommen!
I min barndom lavede vi roelygter. Det var svært at skære i de hårde roer og faktisk ikke særlig børnevenligt. Med et græskar går det langt nemmere, og det er flot, når det orange kæmpehoved står og lyser i mørket.
På Storbyfarmen er vi blevet modigere siden forrige år, og har fået en lygtemand i ægte vrissent Halloween-humør. (Græskarmandens indre fik hønsene lov til at forlyste sig med på ægte makaber Halloween-manér 🙂 )
Samtidig smager græskar rigtig godt – både i en sød og lækker tærte eller i de sundere varianter, som for eksempel denne suppe af bagt hokaidogræskar.
Og det er sundt! Græskar er kaloriefattigt og indeholder kun få kulhydrater – til gengæld er de fyldt med kalium og C-vitamin.
I denne suppe er der også ingefær, som sammen med C-vitamin er godt mod efterårsforkølelse.
Græskarsuppe med bagt hokaido og ingefær
(4-6 personer)
- 1 hokaidogræskar
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 stykker frisk ingefær (ca. 2 cm eller mere efter smag)
- 4 spsk olivenolie
- 12 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
- Salt og peber
- ½ dl græskarkerner
- Creme fraiche eller lignende
- Groft brød som tilbehør
- Tænd ovnen på 200 grader
- Halver græskarret og fjern kernerne. Pil løget og skær det i både. Pil hvidløg. Skræl ingefæren og riv det fint.
- Skær enderne af græskarret, så det kan stå i et ildfast fad. Læg løg, hvidløg og fintrevet ingefær ned i fordybningen. Dryp med olie og krydr med salt.
- Bag græskarret i 30 min. til det er mørt.
- Brug to spiseskeer til at skrabe græskarret ud af skallen og put græskarkødet, løg, hvidløg og ingefær op i en gryde sammen med bouillon.
- Stavblend suppen, kog op og smag til med salt og peber.
- Tørrist græskarkernerne på en pande til de “popper op”.
- Server rygende varm med creme fraiche, græskarkerner og groft brød til.
Rigtig god halloween!