Storbyfarmens nye beboere

Jeg har helt glemt at præsentere farmens nye beboere: 6 høns af racen Rød Amerikaner, som faktisk har boet her et stykke tid efterhånden.
I vinters havde vi besøg af en sulten ræv, som snuppede vores fem store høns og kun lod en stakkels forskrækket sort dværghøne sidde tilbage.

Så i januar købte vi seks nye høns. Dengang var de kun “teenagere” og lagde endnu ingen æg, men jeg skal love for, at de er kommet efter det! Fem flotte æg har vi hver sommerdag kunne hente i redekassen – endda med flotte solgule blommer.
Det giver sådan en god fornemmelse at aflevere alt sit grønne affald i kompostbunken midt i hønsegården – og få det retur i æggebakker.

Sidste års indflytter, kaninen Jerry, har også opgraderet sit residens denne sommer. Han har fået sig en fin sommerindhegning, hvor han hygger sig, når vi er ude i haven.
Og vores gamle fugle-foderhus, som er faldet ned fra sin krog,  har fået nyt liv, som hans skyggeplads.
Han er vældig tilfreds med at hoppe rundt uden trådnet under poterne – men da der hverken er tag eller bund i indhegningen, får han altså kun lov til at være der, når vi er i nærheden.
Der er dog ingen fare for, at vores egne to katte skal hoppe ind til ham, for han er vældig interesseret i dem og hopper hen imod dem, når de nærmer sig – hvilket får dem til forskrækket at luske af med halen mellem benene 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Storbyfarmens nye beboere”

  1. Ja, det er herligt med høns i haven. Madaffald byttes til gode æg fra høns der har det godt.

    Men vil lige gøre opmærksom på at “rød amerikaner” ikke er en race. Det er en såkaldt æglægningshybrid, som man ikke kan avle videre på med de samme egenskaber… Men det er jo en fin høne alligevel.

    1. Tak for informationen. Der kan man bare se – jeg skal i hvert fald love for, at det er en vellykket hybrid, for de er sørme effektive på æglægningsfronten!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.