Sherrylagkage, som får englene til at synge!

 

Den her opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer, for det er en af mine absolut yndlingskager. Faktisk undrer det mig, at I ikke har fået den forlængst, men det skyldes nok, at man skal være lynhurtig for at nå at tage et billede af herligheden, inden den bliver spist 😉

Kombinationen af sherry, mokka og valnødder er ifølge mine smagsløg sublim.
Og den er faktisk ret simpel at lave, så lad dig ikke skræmme af opskriften 10 trin 🙂

Sherrylagkage
(8-10 personer – springform på 22 cm)

  • 2 lagkagebunde
  • Ca. ½ dl sherry
  • 5 dl piskefløde
  • 2 blade husblas
  • 100 gram valnødder + 10 halve til pynt
  • Flormelis og kaffe til mokkaglasur
  1. Læg den ene lagkagebund i en springform og stænk den med sherry.
  2. Hak valnødderne – ikke alt for fint, der skal være lidt bid i.
  3. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  4. Pisk fløden til flødeskum, som smages til med sherry.
  5. Pres husblassen fri for vand og smelt det over vandbad. Bland lidt af flødeskummet i, så temperaturen udjævnes, inden husblassen vendes i resten af flødeskummet.
  6. Vend valnødderne i.
  7. Fordel massen på lagkagebunden.
  8. Stænk undersiden af den anden lagkagebund med sherry og læg den over.
  9. Pynt med mokkaglasur og halve valnødder.
  10. Sæt på køl i mindst 1 time indtil servering.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Sherrylagkage, som får englene til at synge!”

  1. Douze points, twelve points, zwølf Punkte, kære Anneline! Tak for kagen og tak for opskriften!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.