Den her opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer, for det er en af mine absolut yndlingskager. Faktisk undrer det mig, at I ikke har fået den forlængst, men det skyldes nok, at man skal være lynhurtig for at nå at tage et billede af herligheden, inden den bliver spist 😉
Kombinationen af sherry, mokka og valnødder er ifølge mine smagsløg sublim.
Og den er faktisk ret simpel at lave, så lad dig ikke skræmme af opskriften 10 trin 🙂
Sherrylagkage
(8-10 personer – springform på 22 cm)
- 2 lagkagebunde
- Ca. ½ dl sherry
- 5 dl piskefløde
- 2 blade husblas
- 100 gram valnødder + 10 halve til pynt
- Flormelis og kaffe til mokkaglasur
- Læg den ene lagkagebund i en springform og stænk den med sherry.
- Hak valnødderne – ikke alt for fint, der skal være lidt bid i.
- Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Pisk fløden til flødeskum, som smages til med sherry.
- Pres husblassen fri for vand og smelt det over vandbad. Bland lidt af flødeskummet i, så temperaturen udjævnes, inden husblassen vendes i resten af flødeskummet.
- Vend valnødderne i.
- Fordel massen på lagkagebunden.
- Stænk undersiden af den anden lagkagebund med sherry og læg den over.
- Pynt med mokkaglasur og halve valnødder.
- Sæt på køl i mindst 1 time indtil servering.
Douze points, twelve points, zwølf Punkte, kære Anneline! Tak for kagen og tak for opskriften!