Så er der æblefest!

 

Vores have bugner af æbler i øjeblikket, og derfor kommer vores smarte æbleskræller virkelig til sin ret. Den nøjes ikke bare med et fjerne skrællen i én lang, elegant strimmel, men fjerner samtidig kernehuset og skærer  æblet til en lang spiral – og på den måde får man hurtigt fyldt en stor gryde med æblestykker, som kan koges til æblegrød.

Frida hjalp med at putte æblespiralerne op i gryden – og kvalitetstjekke undervejs.

Bagefter kogte vi æblerne til luksusgrød med masser af ægte vanilje – mums!

Vi kan godt lide, at der er lidt at bide i, men vil du have en helt glat grød/mos (f.eks. til babymos) kan du give grøden en omgang med stavblenderen.

Æblegrød

  • Kom æblestykkerne i en stor gryde sammen med lidt vand og evt. et par flækkede vaniljestænger.
  • Kog i 15-30 minutter ved svag varme, indtil æblerne er kogt ud. Husk at røre  af og til.
  • Pisk evt. de største klumper ud med et piskeris.
  • Skrab kornene ud af vaniljestængerne med grydeskeen, fjern derefter stængerne. Smag til med sukker og vaniljesukker.
  • Server æblegrøden lun med mælk, fløde eller vaniljeis. Brug den kold på yoghurt naturel eller en gammeldags æblekage.

Her er resultatet af vores æblefest – mums!

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Så er der æblefest!”

  1. Fryser æblemosen ned i store protioner. Køber blodpølse og lægger samme sted. Så er der til nemme, hurtige, billige og sunde aftensmad’er hen over vinteren. Blodpølsen steges uden fedt, æblemosen lunes og det serveres med kanelsukker – min datter på 8 elsker det!

    1. Hvor er det en supersej datter, du har! Og så indeholder blodpølse masser af jern, som er godt for blod, hud, hår og negle. C-vitaminen fra æblemosen gør endda, at kroppen optager jernet bedre – så alt i alt en knaldgod vinterret 🙂

  2. […] Æblefesten fortsætter her i huset, og da jeg sagde “farvel og på gensyn!” til mine kolleger i Startup City var det med denne saftige, krydrede æblekage. Den må du ikke snyde dig selv for! […]

  3. Tina munkholm siger: Svar

    Mums – elsker gammeldags æblekage!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.