Fabelagtig dessert, der passer perfekt til gæster – eller til en kæresteaften. Man skal bruge appelsinskal og det inspirerede mig til at lave marinerede appelsinbåde som frisk tilbehør. Det kan varmt anbefales, men kan også springes over.
Pannacotta med orange-chokolade
4 små glas eller 2 store (som her)
- 3 dl fløde
- 3/4 dl letmælk eller minimælk
- 75 g rørsukker
- 1 øko appelsin (fintrevet skal)
- 1½ blad husblas
- 40 g mørk chokolade med orange (groftrevet)
- Sæt husblassen i blød i et glas koldt vand.
- Kom fløde, mælk, rørsukker og appelsinskal i en gryde og bring det i kog. Kog massen ved svag varme i et par minutter og tag den af varmen.
- Pres vandet fra husblassen og smelt det i flødeblandingen.
- Afkøl blandingen i køleskabet – rør i det hvert kvarter.
- Når den er kold og begynder at tykne, røres den revne chokolade i. Blend evt. lidt med en stavblender, indtil chokoladen er lidt finere (ellers vil chokoladen lægge sig som et lag øverst ligesom på billedet – det smager også godt, men bliver lidt bastant).
- Fyld pannacottaen på glas og lad den sætte sig i køleskabet i mindst 1 time.
- Server med frisk mango, brombær, ananas eller marineret appelsin.
Marineret appelsin med lakrids og vanilje
- 1 appelsin
- 1 tsk. sukker og ½ stang vanilje (eller 1½ tsk. vaniljesukker)
- 3-4 stjerneanis
- Skær skræl og hinder af appelsin – følg frugtens form.
- Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med.
- Kom appelsinbådene og stjerneanis i en skål, drys med sukker og vend rundt med en ske. Lad appelsinen trække i køleskabet i en times tid eller længere.
(Stjerneanis er kun med på billedet for syns skyld – de skal IKKE spises!)