Julehyggen breder sig!

 

Tænk, at være 2 ½ år og fuldstændig overbevist om, at det er dansk standard at holde hvid jul … Her i Aarhus faldt de første fnug nærmest samtidig med, at kalenderen viste december. Og lige så snart Frida så sneen, spurgte hun, om vi skulle ud at hente juletræ. Det venter vi dog lige et par uger med. Til gengæld bagte Frida og mormor pebernødder  efter denne opskrift, som er supergod:

Pebernødder
(Ca. 125 stk.)

 • 125 g blødt smør
 • 125 g sukker
 • 1 æg
 • 1 tsk natron
 • 3/4 tsk kardemomme
 • ½ tsk kanel
 • 1 knivspids peber
 • 275 g mel
 1. Pisk smør og sukker sammen og tilsæt derefter ægget.
 2. Bland krydderier og natron i melet og ælt det sammen med sukkerblandingen.
 3. Rul dejen ud i fingertykke pølser, som skæres i mindre stykker og rulles til kugler. Lav dem lidt mindre end forventet, for de hæver i ovnen.
 4. Bag pebernødderne i 10-12 minutter ved 200 grader (alm. ovn).
TIP
Vil du have en lidt mere krydret og “voksen” udgave, smager det godt at tilsætte ½ tsk stødt ingefær sammen med de andre krydderier.

De stillede nogle af pebernødderne op på loftet til nissen sammen med et brev,  som Frida selv havde skrevet til ham:

“Kære nisse. Her er pebernødder. Du må gerne komme med kalendergaver til mig. Og også til min storesøster og storebror.” 

Og da vi vågnede næste morgen – den 1. december – var der heldigvis fyldt med gaver på både Fridas og de store børns pakkekalender. Hvor var det heldigt!

Fridas gaver hænger på en kalender, min mormor har broderet i 1959 (det er den blå), og som både min mor og jeg har haft, da vi var børn. De store får gaver sammen med Frida alle de dage, de er her, og de hænger på en sjov kalender med nisser i luftballoner, som er fra Dennis’ familie.

Da vi senere på dagen skulle se, om nissen havde spist pebernødderne, var Frida lidt nervøs for at stikke hovedet ind på loftet – tænk, hvis han sad og guffede! Æsken var tom, men den lille fyr havde gemt sig igen.

I går fik vi også tændt det første lys i adventskransen, og da Dennis i den anledning spurgte Frida, om hun kendte nogle julesange, tænkte hun sig om og svarede:  “Ja … Hjulene på bussen.”
Og så sang vi 1. søndag i advent ind med den 🙂

Håber også, at julestemningen har bredt sig hos jer!

Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Julehyggen breder sig!”

 1. Pia Merete Hansen siger: Svar

  Hej Jeg tror den kalender, som kommer fra Dennis familie, er designet af Lis Paludan …. ! 🙂

 2. Hvor lyder det bare hyggeligt. Når hun bliver lidt større, skal nissen måske udvikle sig til en drillenisse – der putter kakaomælk i mælkekartonen, laver risengrøden blå osv. Det får vist ungerne hurtigt op af sengen i december, har jeg hørt, når de skal se, hvad nissen nu har fundet på af drillerier 🙂

 3. Jeppe Højrup siger: Svar

  Den gode gamle blå kalendergaveholder. Jeg husker tydeligt da vi brugte hele december på at pakke legoklodser op så vi den 24. december kunne samle en piratborg:)

  Julen er også skudt ind her: De første portioner æbleskiver er spist og juledåsen med slik står trofast ved siden af computeren. Den bedste opgave-motivator man kan finde.

  Knus fra brormand

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.