Fødselsdag uden stress

Der har været stille på Storbyfarmen den sidste uges tid. Jeg har haft travlt på jobbet og har vist kørt mig selv lidt over den tilladte hastighed …
Desuden fyldte Frida 1 år i lørdags, og i den anledning har vi haft familiebesøg siden onsdag. Det har betydet, at vi lige siden har været mellem 12 og 21 mennesker til hvert måltid.

Alligevel er jeg her søndag aften ladt op med energi og klar til en uge fyldt med nye udfordringer. I dag har vi cyklet en lang tur med Frida i cykelvognen, og solen har for første gang så meget kraft, at vi kan sidde på terrassen og nyde varmen. Ahhh!

Jeg har tænkt lidt over, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre at lade op og stresse af med så mange gæster i huset. Vores familie er utroligt hjælpsom – og det er de fleste jo – men det kræver også, at man tør slippe tøjler, sige ja tak til hjælpen og lade folk gøre tingene på deres egen måde.

Jeg er kommet frem til et par tips eller tanker, som I måske kan have gavn af, når I næste gang har familien eller andre gæster på besøg:

1) Uddeleger på forhånd. Når folk spurgte, om de skulle tage noget med, bad vi dem om at bage, så vi ikke selv skulle stå for brød til morgenmad og frokost alle dage. Ikke nok med, at vi slap for arbejdet, vi fik også smagt nogle nye rundstykke-varianter og fik lidt ny inspiration til hjemmebageriet.

2) Ryd køkkenet og lad andre komme til. Lørdag aften holdt vi festmiddag, og efter at have klargjort kødet og smidt det på grillen, lod vi andre om at skrælle kartofler, lave salat og sauce (UDEN at vi stod og kiggede dem over skulderen). Lad folk byde ind på det, de er gode til og synes er sjovt.

3) Vi sendte en familie-delegation til Bazar Vest for at købe frugt og grønt til fødselsdagen. Stedet er en oplevelse i sig selv, udvalget i grønsagsafdelingen er overvældende, og samtidig er der mange penge at spare. Hvis I ikke bor tæt på Århus, er der måske et torvemarked eller lignende i nærheden af jer.

Som et lille bonus-sundhedsråd kan jeg nævne, at vi i stedet for “boller og lagkage” lavede “lagkage og et kæmpe frugtfad”. Både børn og voksne fik fyldt vitamintanken og sad ikke bagefter med en tung fornemmelse og overmæthed, som knap nåede at forsvinde inden aftenens fødselsdagsmiddag.
I løbet af eftermiddagen nåede halvdelen af selskabet en fodboldkamp i haven, mens resten gik en tur i skoven. Man snakker mindst lige så godt, mens man går i den friske luft, som mens man sidder med en kaffekop i hånden.

Jeg håber, I alle har haft en lige så dejlig weekend og har mærket forårssolen. Og så lover jeg, at der bliver lidt mere aktivitet på Storbyfarmen i denne uge … Blandt andet med nogle lækre madpakke-boller.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.