Dubai med børn

I år valgte vi at droppe skiene til fordel for lidt sol og varme, og da destinationen skulle vælges, havde vi disse faktorer at tage hensyn til:

 1. Vi kunne kun rejse i uge 7, hvor de store børn har vinterferie.
 2. Vi ville være sikre på, at der var mindst 20 grader
 3. Vi ville ikke flyve alt for lang tid, fordi vi netop kun kunne være af sted i en uge.

Spies har lavet en supersmart varmeguide, som viser, hvor man kan forvente sol og varme i de forskellige måneder. Her fandt vi Dubai, som ellers ikke var et sted, vi ellers havde overvejet at besøge, men der var flere fordele, f.eks. var der ca. 24 grader i februar og en flyvetid på ca. 7 timer samt kort transporttid til og fra lufthavnen.

BarbiebadekarFly og hotel
Vi fandt selv flybilletter ved hjælp af Momondo.dk og fik dem til en fornuftig pris med Austrian Airlines og et enkelt stop i Wien på vej ud og hjem.

Via Booking.com fandt vi en hotellejlighed på Pearl Marina Hotel. Den var 120 kvm. og det passede perfekt til en stor familie som vores. Personalet var supersøde og servicemindede, lejligheden var praktisk indrettet, morgenmaden var god, og der var en lækker og børnevenlig pool.

Vi havde en skøn uge, hvor både små og store fik slappet af og tanket op med lysog varme.

God by med teenagebørn
Dubai er en fantastisk fascinerende by, som kan prale af en del førstepladser, når det gælder “verdens dyreste”, “verdens højeste”, “verdens største” osv.

Det er især en god by at rejse til med teenagebørn, for det er altså svært at være uimponeret, når man eksempelvis kan besøge verdens største shoppingscenter, verdens største vandland, se verdens højeste hus eller verdens største fontæne.

Priser – billigere end mange tror
Mange tror, at det er en dyr by, men det er det egentlig ikke.
Man kan selvfølgelig bo og spise for mange tusinde kroner, men generelt ligger priserne lidt under de danske, og når vi var ude at spise kostede det typisk 500-700 kr. for os alle seks tilsammen. 

Restaurant

Hvis man er glad for en øl eller et glas vin til maden, skal man lige være opmærksom på, at det kun er hotellerne, der må servere alkohol. Og vi klarede os fint med lækre friske juices til maden.

Dubai vrimler med taxaer, og prisen starter på 3 AED (4,5 kr.) og bevæger sig kun langsomt opad, så det er en billig måde at bevæge sig rundt i byen på.

8 GODE GRATIS OPLEVELSER

1. The Dubai Mall
Verdens største shoppingcenter med 1200 butikker. Nævn en butik, og den er her! Her finder du alt det, du kender hjemmefra + en masse lækre mærker, der ikke fås i Danmark. Vores stilbevidste teenagepige var især begejstre for Lush og Forever 21.

DubaiAquarium2. Dubai Aquarium
Inde i Dubai Mall ligger Dubai Aquarium, som med sine 10 mio. liter vand er mere end dobbelt så stort som det store ocean-akvarium i Den Blå Planet (4 mio. liter vand). Her kan man – helt gratis – stå og kigge på 33.000 fisk og hajer. Og mod betaling kan man få en tur ned i akvariet!

3. The Dubai Fountain
Lige uden for Dubai Mall ligger verdens største springvand, The Dubai Fountain, som bliver sat i gang kl. 13 og 13.30 samt hver halve time fra kl. 18 til midnat. Springvandet er koreograferet til musik og lys og hvert show i løbet af dagen/aftenen bliver mere og mere ekstravagant. Når det er på sit højeste når strålerne 150 meter op i luften! Det var så smukt, at jeg fik tårer i øjnene.
I Dubai Mall er der mange caféer og restauranter (til almindelig pris) med udsigt til springvandet.

BurjKhalifa4. Burj Khalifa
 Verdens højeste bygning er ikke bare imponerende med sine 828 meter, men også en decideret smuk bygning (synes jeg i hvert fald). Og så ligger den klods op og ned af Dubai Fountain, så I kan nyde begge syn på én gang.

Om dagen spejler solen sig i glasfacaden, og om aftenen glimter den af tusindvis af blinkende lys.
Det koster ca. 600 kr. pr. person at komme op i Burj Khalifa (og så kommer man kun op til 124. etage ud af 200). Til gengæld er der mange andre næsten lige så høje bygninger i Dubai, som man kan komme gratis op i og nyde udsigten over byen fra.

5. Souker og arabs
Man skal ikke besøge Dubai for det historiske, for det findes næsten ikke. Men når man besøger de traditionelle souker (markedsgader), hvor der sælges guld, pashmina og krydderier får man alligevel fornemmelsen af det traditionelle arabien. Tag også en tur med en arab-båd over Dubai Creek sammen med de lokale. Det koster kun 1 AED (1,5 kr.) pr. person.

Arab
Vaniljestænger og pashminatørklæder fås til spotpris (og vi købte også masser af billige, store og flotte cashewnødder med hjem fra det lokale supermarked).

Camelrace6. Kamelvæddeløb
DubaiCalender.ae fandt vi ud af, hvornår der var kamelvæddeløb. Væddeløbsbanen ligger ca. 45 minutters taxakørsel uden for byen (turen kostede ca. 150 kr.), og på vejen fik vi set verdens største byggeplads, hvor byggeriet af flere store forlystelsesparker er gået i stå på grund af finanskrisen.

Ifølge vores pakistanske taxachauffør er kamelvæddeløb mest en tradition for de lokale. Og på stadion har turisterne har deres egen tribune – hvor vi til at starte med var helt alene. Senere kom ca. 10 andre turister – alle var pudsigt nok danskere.

Banen går flere kilometer ind i ørkenen, så man kan kun se kamelerne, når de starter og 5-10 minutter senere kommer i mål. Ved siden af banen kører kamelejerne i deres jeeps og dytter, så resten af løbet kan man følge støvskyen rundt på banen.

Vi gik også ned i start- og målområdet, hvor vi bedre kunne se kamelerne, når de kom i mål, og følge kameldriverne, som forsøgte at holde styr på de ca. 100 kameler, der skulle løbe hen over eftermiddagen.

En sjov og skør oplevelse!

8. Medinat Jumeirah
Området, som også bliver kaldt “Lille Venedig”, er egentlig bare to luksushoteller tæt på Burj al Arab (det 7-stjernede luksushotel kendt som Sejlet).

Medinat Jumeirah har sin egen, mere moderne og langt dyrere souk og masser af spisesteder i flere prisklasser. Her kan du f.eks. få en god bøf med udsigt til sejlet – og i og med området er et hotel, må der udskænkes alkohol.

MedinatJumeirah

Vi blev grebet af stemningen og betalte 75 AED (ca. 100 kr.) pr. person for en tur i arab (båd) rundt i området, men det er altså ikke pengene værd. Det eneste, bådføreren fortæller om, er hvor mange værelser de forskellige bungalower har, og hvilke private villaer, der har butler. Vi fik dog taget et godt familiefoto med Sejlet i baggrunden.

OG EN OPLEVELSE, DER ER VÆRD AT BETALE FOR 

Aquaventure Waterpark
Alleryderst på den kunstige ø, The Palm, ligger Hotel Atlantis, og i hotellets baghave ligger Aquaventure Waterpark, som kalder sig selv for verdens bedste vandland.

AquaventureWaterpark

Det er en dyr fornøjelse. Indgangen koster 250 AED (375 kr.) for alle over 120 cm. – man kan dog få 25 AED i rabat ved at booke på nettet på forhånd.
Desuden skal man betale  for skabe og håndklæder.

Når det så er sagt, så er det virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige! Her er river rafting, stort vandlegeområde for mindre børn og rutsjebaner i alle afskygninger – fra dem, der kilder i maven, til dem, der giver dødsangst!

Det er næsten umuligt at beskrive, så tag i stedet et kig på Aquaventures hjemmeside.

(PS. Dubai har også et andet stort og flot vandland, som ligger tæt på Burj al Arab. Det hedder Wild Wadi og skulle være lige så vildt og sjovt.)

Vi brugte hele den sidste dag i Aquaventure – fra vi tjekkede ud af hotellet til solen gik ned. Og bagefter kunne vi tage rene og trætte ud i lufthavnen.

 Jonas-dubai

Print Friendly, PDF & Email

10 Replies to “Dubai med børn”

 1. Hej Anneline
  Tak for en super fin inspiration.
  Jeg har været i Dubai før for ca. 5år siden.
  Men om 2 mdr. Tager jeg afsted med min kone og min datter på 8 mdr.
  Spørgsmål – har taxaerne barnestol til den lille, eller hvad gør man?

  1. Hej Lars. Så vidt jeg husker, var der ingen autostole i taxierne, og jeg må indrømme, at vi var så lemfældige blot at sætte ungerne på skødet. Men jeg mener, at mange flyselskaber tillader, at man medbringer autostol gratis. Udfordringen er så, hvor man gør af den, mens man er i shoppingcenter eller andre steder. Det kan også være, at tingene har ændret sig, så man nu kan bestille en taxi med barnestol? I hvert fald må I have en fantastisk tur! Rejseglade hilsner fra Anneline

 2. Tak for super god inspiration 🙂
  Vi overvejer at rejse med vores dreng på 3 år. Ligger hotellet i sådan fin afstand af de helt stort ting man skal se i Dubai ? 🙂 på forhånd tak for svar;)

  1. Hej Camilla. Dejligt at du kan bruge tips og ideer til Dubai. Hotellet ligger centralt og tæt på metroen (som vi dog ikke nåede at prøve). Det er nemt, hurtigt og helt vildt billigt at komme omkring med taxa (med aircondition), så sådan kom vi rundt i byen. Rigtig god rejse! Sommerhilsner Anneline

   1. Super, tak. Tror os vi kommer til at bruge taxa mest så det er dejligt det ikke er for dyrt og hotellet ligger centralt;-)
    Hilsner camilla

 3. Tak Anneline, lige det jeg haved brug for at vide da jeg og min familie er på vej til Dubai snart

  1. Dejligt, at I kunne bruge vores erfaringer fra Dubai. Håber I har haft en fantastisk tur 🙂 Sommerhilsner fra Anneline

 4. Kaj Nygaard siger: Svar

  Hej , blot lige en tak for en fin side, min hustru og jeg rejser derned nu for tur nr 8 på ferie vi har haft både kollegaer og venner med derned også børn og børnebørn i alle aldre så skønt sted, vi bor på hotel Grand Habtor , det er superbeliggende og metroen fører ud til alle oplevelser derfra og der er 10 minn gang til marinaen , så de næste par uger skal bruges på kunstudstillinger og kamelvæddeløb , vi skal denne gang flyve direkte med den nye 380 fra Kbh, men ellers har vi fløjet direkte fra Hamborg, det er også super
  Stort hilsen og tak for siden

  1. Hej Kaj. Tak for at dele – og rigtig god tur til Dubai! Mange hilsner Anneline

 5. Hej Line, hvor kan man bare se, at I har haft det dejligt, tak for de gode billeder – og vores familie er jo, som du ved, helt enig i, at Dubai bare er skørt, sjovt, imponerende og klart et besøg værd :O)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.