Det flydende marked i Can Tho

Næste morgen skulle vi allerede på udflugt kl. 7, så vi stod tidligt op og spiste morgenmad på hotellets 6. etage med udsigt ud over Can Tho.

Udflugtens første stop var det flydende marked, hvor bådene reklamerer for deres varer ved at vise, hvad de sælger på en lang pind. Ananas, tomater, kokosnødder, kartofler, forårsløg og – så vidt vi forstod på vores smilende guide Sam – så betød et kokosblad, at hele båden var til salg.

Flydendemarked03

Flydendemarked02

Undervejs hægtede små langbåde sig fast til vores båd og tilbød kaffe, cola, frisk kokosjuice osv. Dennis og ungerne kom ombord på en af markedsbådene og købte friskskrællet, saftig ananas – mums!

Flydendemarked01

Bagefter gik turen videre til en lille familiefabrik, der lavede risnudler og rispapir. Produktionen var meget simpel og de kunne lave 500 kg om dagen.

Risfabrik01

Alt fra risen blev brugt – skallerne som brænde og asken som gødning.

Risfabrik02

Vi sejlede videre til et lille multi-landbrug, der dyrkede ris, guava, jackfruit, durian, lime, squash, indisk koriander og selvfølgelig ris.

CanTho_landbrug02

Her kunne vi smage grillet slange, frø og rotte – men vi holdt os til frisk frugt, øl, cola og is med brune ris og røde bønner.

CanTho_landbrug01

CanTho_landbrug03

Tilbage i Can Tho spiste vi frokost på en lille lokal restaurant, som vores guide anbefalede. Her var også rotte, fugl og slange på menukortet …

Om eftermiddagen kørte vi med en stor bus videre til Ho Chi Minh City. Selvom guiden sagte turen tog ca. 3 timer, så tog den 5, selvom det gik glat hele vejen. Så vi var godt trætte, da vi frem til storbyen.

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Det flydende marked i Can Tho”

 1. Nu ved jeg godt, det er et noget gammelt indlæg, men vi står overfor en Vietnam tur med vores to små unger på 3 og 5 år. V lander og rejser hjem fra HCM, og vi har 3 uger i alt. Vi tænker selv, at vi i hvert fald skal l til Hoi An og Phu Quoc, men vi du anbefale Mekong eller Cát Tiên?

  Bh. Dianna

  1. Hej Diana. Du har helt ret: Det er efterhånden ved at være et gammelt indlæg – og hvor ville jeg ønske det var os, der snart havde en tur til Vietnam foran os igen 🙂 I kan godt glæde jer! Uha, det er svært at vælge, for det kommer an på, hvad I gerne vil opleve. Ved Mekong boede vi på et flydende hotel og sejlede ud til det flydende marked, en lokal nudelfabrikant, en fiskefarm mv. I Can Tho var der også en ret hyggelig bystemning med gadekøkkener og marked og også mere internationale restauranter. Man får et godt indblik i det lokale liv, men man er meget ved og på vandet, så det kommer an på, om I kan slappe af og nyde det eller om I hele tiden vil være på stikkerne i forhold til jeres børn.
   Cat Tien var til gengæld uspoleret natur midt i regnskoven. Vi boede og spiste eminent hos Green Bamboo Lodge, men man må være klar på at møde en frø på toilettet 🙂 I nationalparken på den modsatte side af floden kunne man se ældgamle kæmpetræer og besøge en lille park med bjørne og aber. Og så kunne man sejle ud til et plejecenter for gibbonaber. Så hvis jeres børn er dyreglade, er det et hit.
   Håber I får en fantastisk tur. Kh. Anneline

 2. Det kan være at det er mig der har misforstået noget, men er det ikke noget med at de flydende markeder er ved at blive lukket ned??
  Bare om man stadig kan nå at opleve det?

  1. Så vidt jeg ved, bliver de flydende markeder mindre i takt med, at det bliver nemmere at købe sine varer på andre måder. Men da vi besøgte markedet i Can Tho, var der VIRKELIG mange både, og så vidt jeg kan se på Tripadvisor, er det også tilfældet nu. Under alle omstændigheder er det nemt at booke en (tidlig morgen-)tur til markedet, når man er der – og ellers bare leje en båd med chauffør til en (overvældende smuk) tur ned ad floden.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.