Ho Chi Minh City og Cu Chi tunellerne

 

Den første dag i Ho Chi Minh City brugte vi på at slappe af og nyde poolen på toppen af Hotel Victory, hvor vi boede.

Vi gik også tur i byen og nogle var på marked. På grund af Tet (det vietnamesiske nytår) blev der shoppet løs og pakket læssevis af gavekurve i supermarkederne.

Om aftenen spiste vi lækker og billig mad på Café Press Station tæt på Genforeningspladsen.

Dagen efter tog vi ud til Cu Chi-tunellerne. Vi havde booket en minibus med chauffør og engelsktalende guide, som hed Tzao.

 

Turen startede med et stop ved Handicapped Handicrafts – en arbejdsplads for nogle af dem, der er født med følgeskader efter de giftgasser, der blev smidt under krigen.

CuChi_handi

Vi var skeptiske, men blev positivt overrasket over de flotte billeder lavet af æggeskaller og muslinger. Faktisk endte vi med at købe et med hjem – det pynter i vores gang og giver mange gode minder om vores rejse.

Efter 1½ times kørsel er vi ved Bin Dinh i Cu Chi-området. Efter at have købt billetter begynder rundturen med en sort/hvid (propaganda)film og en engageret guidefortælling om krigen, tunnelsystemerne og arbejdet med at lave dem.

Bagefter fulgte Tzao os rundt og viste camouflagehuller, drabelige fælder, våbenfabrikker, luft- og røghuller og et intermistisk hospital.

CuChi01

CuChi02
CuChi03

 

Vi prøvede også at gå/kravle gennem en tunnel, som endda var i “turiststørrelse” og altså større end de oprindelige – men stadig ikke noget for folk med klaustrofobi!

CuChi04

CuChi05

Det var helt surrealistisk at forestille sig livet i området under krigen – og det blev ikke mindre surrealistisk af, at man (mod ekstra betaling) kunne prøve at skyde med forskellige våben på en skydebane, så der konstant løs skud i nærheden.

HCMC_restaurant

På vej tilbage til hotellet kendte Tzao en lille lokal restaurant, Com Tâm Ngon, hvor vi fik superlækre pork ribs.

HCMC_trafik

Eftermiddagsrafikken var (som altid) tæt i Ho Chi Minh City, og det tog sin tid at komme igennem byen og frem til hotellet og en velfortjent tur i poolen.

HCMC_poolen1

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.