På besøg hos Cham-minoriteten i Chau Doc

 

Dagen efter stod vi tidligt op, for vi skulle ud at se en fiskefarm.

Familierne på Mekong-floden har fiskefarme under deres flydende huse – et indhegnet bassin på 10 x 20 meter (og 8 meter dybt), som rummer flere end 100.000 fisk.

Mekong01

Bagefter sejlede vi videre til Cham-minoriteten, som boede på den modsatte side af floden. Vores eget liv blev virkelig sat i relief, når man så, hvor primitivt familierne langs floden boede.

Mekong02

Efter turen blev vi sat af ved vores flydende hotel. Herfra skulle vi videre med minibus til Can Tho, mens vores kufferter blev sejlet dertil med båd.

Omkring frokost var vi fremme ved vores hotel Hau Giang 2 i Can Tho. Vi delte os op – nogle gik på marked, og jeg tog Jonas med til frisør. Han havde fået en del varmeknopper i panden, og vi håbede, at det ville hjælpe at få taget lidt af toppen. En klipning kostede 50.000 dong (15 kr.).

CanTho_Frisør

Senere på eftermiddagen hyrede Dennis, Frida og jeg en langbåd med chauffør og sejlede rundt på floden og de smukke sidekanaler i en times tid (det kostede ca. 200.000 dong = 60 kr.).

Mekong_tur01

Mekong_tur02

Imens vi sejlede flettede den kvindelige bådfører armbånd og blomster til Frida af siv og blade hun plukkede undervejs.

Mekong_tur04

Mekong_tur03

Om aftenen var der en summende søndagsstemning af knallerter, som susede rundt i byen og holdt i kø ved gadekøkkenerne. Det er åbenbart en fast søndagstradition i mange vietnamesiske byer.

Søndag_CanTho

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.