Fra Ha Tien til Chau Doc med den lokale postbus

Da vi forlod Phu Quoc havde vi som fortalt booket turen videre til Ho Chi Minh City med Ha Tien Travel – og dem kan vi ikke anbefale. De tog fuld pris for begge børn, selvom der ikke var buspladser til dem, og de sprang en del af de seværdigheder, vi skulle have set på turen over.

Men derudover var turen både spændende og sjov – og vi fik virkelig oplevet Vietnam fra den lokale side!

Vi blev hentet tidligt om morgenen med en overfyldt minibus (en af vores medpassagerer var en bagstiv backpacker med hovedet fuld af glimmer) og kørt til færgen. Overfarten tog ca. 1,5 time, og så stod vi på havnen i Ha Tien.

PhuQuoc_HaTien

Herfra blev vi hentet af en taxi, som kørte os til busstationen, hvor vi kom med en vaskeægte lokal rutebil. Taxachaufføren havde bedt om vores billetter og ingen i bussen forstod et ord engelsk, men de blev ved med at nikke, så med lidt uro i sjælen gik vi ud fra, at vi var på rette vej …

Bus_fra_HaTien

Kufferterne blev spændt fast på taget, og ud over os blev bussen fyldt med lokale, pakker, dunke og sække med tørret fisk. En kvindelig “konduktør” holdt styr på det hele – og selvom turen var lang, var det underholdende at se, hvordan mennesker og varer blev læsset af og på undervejs.
Et sted satte bussen blot farten lidt ned og så smed hun en pakke ud til en, der løb og var parat i vejkanten.

De seværdigheder vi skulle have set i Ha Tien, stoppede vi ikke ved, men turen langs Mekong-floden var smuk, og vi så vandbøfler, små andefarme og masser af rismarker.

To timer senere stod vi ved et hotel i Chau Doc (udtales “tjau dau”) og var meget spændte på, om der var styr på resten af vores tur – og det skal jeg love for, at der var.

Vi blev modtaget af en ung kvinde, som talte godt engelsk og arbejdede på det flydende hotel, vi skulle bo på (som ganske enkelt hed Floating Hotel). Hun fortalte, at vi havde god tid til at pakke ud og spise frokost i hotellets restaurant, inden vi skulle på udflugt senere på eftermiddagen. Vi var i gode hænder!

ChauDoc_FlydendeHotel

Eftermiddagens udflugt gik til Chua Xu Lady Temple, som lå delvist inde i Siam-bjerget og med en fantastisk udsigt over området.

ChuaXuLadyTemple

Vi fik alle udleveret saronger, så vi var behørigt tildækket, inden vi gik ind i templet.

ChauDoc_Buddha

Bagefter gik vi en tur rundt i selve Chau Doc – langs havnepromenaden, i de myldrende markedsgader og købte ispinde hos en cyklende ismand.

ChauDoc_havnepromenade

Om aftenen spiste vi på vores flydende hotelrestaurant, og Frida og Jonas fik ballondyr af tjenerne. I det hele taget var de meget populære og der blev taget mange billeder af de lyshårede børn, når vi gik rundt i byen, og det bedste var, hvis børnene ville gå et lille stykke med dem i hånden.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.