Aftensmad i én gryde: Svenske kødboller med pasta og sauce

I søndags lavede jeg denne ret, som passer perfekt til en weekend, hvor man gerne vil bruge tiden på andet end at stå i køkkenet, og det er ok med lidt ekstra kalorier på tallerkenen.
Kødboller med pasta og brun sovs – behøver jeg at sige, at retten var et STORT hit hos både børn og voksne?!?

Opskriften er også genial, hvis man er på camping eller i sommerhus, hvor køkkenudstyret ikke er helt som derhjemme – det hele laves nemlig i én og samme gryde.

Faktisk er jeg stor fan af one pot-konceptet, som jeg vil teste mere af hen over sommeren …

 

Det går lige lovlig hurtigt på videoen, så her får du for en god ordens skyld opskriften – lige til at printe 🙂

One-pot svenske kødboller med pasta

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dl rasp
  • 1 lille finthakket løg
  • 1 æg
  • ½ spsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Solsikke- eller vindruekerneolie til stegning af kødbollerne
  • 4 dl oksebouillon
  • 4 dl mælk
  • Salt og peber
  • 1 spsk Worcestershire sauce/engelsk sauce
  • 400 g tørret båndpasta
  • 1 dl revet parmesanost
  • 1 dl hakket frisk persille
  1. Rør hakket kød, rasp, finthakket løg, æg, ½ spsk salt og peber sammen til en fars.
  2. Opvarm olien i en stor gryde, form små kødboller af farsen og steg dem ca. 1 minut på hver side.
  3. Tilsæt oksebouillon, mælk, salt, peber og Worcestershire sauce og rør rundt.
  4. Kog op og tilsæt pasta. Rør konstant i ca. 10 minutter, indtil pastaen er kogt al dente. Tilsæt evt. mere mælk, hvis saucen bliver for tyk.
  5. Smag evt. til med salt, peber og Worcestershire sauce.
  6. Tilsæt parmesan og persille (gem evt. lidt til pynt) og rør indtil osten er smeltet.
  7. Pynt med parmesan og persille – og server.

TIP!
Jeg brugte Touch of Taste oksefond, hvor jeg blandede 2 spsk med 4 dl vand – og gav retten en ekstra sjat til sidst, fordi det giver sådan en skøn smag.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.