I søndags lavede jeg denne ret, som passer perfekt til en weekend, hvor man gerne vil bruge tiden på andet end at stå i køkkenet, og det er ok med lidt ekstra kalorier på tallerkenen.
Kødboller med pasta og brun sovs – behøver jeg at sige, at retten var et STORT hit hos både børn og voksne?!?
Opskriften er også genial, hvis man er på camping eller i sommerhus, hvor køkkenudstyret ikke er helt som derhjemme – det hele laves nemlig i én og samme gryde.
Faktisk er jeg stor fan af one pot-konceptet, som jeg vil teste mere af hen over sommeren …
Det går lige lovlig hurtigt på videoen, så her får du for en god ordens skyld opskriften – lige til at printe 🙂
One-pot svenske kødboller med pasta
- 500 g hakket oksekød
- 1 dl rasp
- 1 lille finthakket løg
- 1 æg
- ½ spsk salt
- Friskkværnet peber
- Solsikke- eller vindruekerneolie til stegning af kødbollerne
- 4 dl oksebouillon
- 4 dl mælk
- Salt og peber
- 1 spsk Worcestershire sauce/engelsk sauce
- 400 g tørret båndpasta
- 1 dl revet parmesanost
- 1 dl hakket frisk persille
- Rør hakket kød, rasp, finthakket løg, æg, ½ spsk salt og peber sammen til en fars.
- Opvarm olien i en stor gryde, form små kødboller af farsen og steg dem ca. 1 minut på hver side.
- Tilsæt oksebouillon, mælk, salt, peber og Worcestershire sauce og rør rundt.
- Kog op og tilsæt pasta. Rør konstant i ca. 10 minutter, indtil pastaen er kogt al dente. Tilsæt evt. mere mælk, hvis saucen bliver for tyk.
- Smag evt. til med salt, peber og Worcestershire sauce.
- Tilsæt parmesan og persille (gem evt. lidt til pynt) og rør indtil osten er smeltet.
- Pynt med parmesan og persille – og server.
TIP!
Jeg brugte Touch of Taste oksefond, hvor jeg blandede 2 spsk med 4 dl vand – og gav retten en ekstra sjat til sidst, fordi det giver sådan en skøn smag.