Klassiske kokosmakroner med chokoladedyp

Efter at have fablet og fantaseret om kokosmakroner et par aftener i træk tog jeg mig sammen og bagte en ordentlig omgang. Det har jeg vist aldrig prøvet før, men det var supernemt og hurtigt – og så smager de forrygende!

De er geniale at have med på skovtur, og i et fint glas eller en kulørt bøtte er de geniale som værtindegave.

Kokosmakroner
(35-40 stk)

  • 50 g smør
  • 250 g kokosmel
  • 250 g sukker
  • Korn af 1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)
  • 4 æggehvider
  • Ca. 100 g mørk chokolade
  1.  Kom alle ingredienser (undtagen chokolade) i en tykbundet gryde og rør blandingen godt igennem ved jævn varme, indtil smørret er smeltet.
  2. Læg bagepapir på to plader og sæt kokosblandingen i små toppe med to teskeer. Du kan sikkert også putte blandingen i en sprøjtepose, hvis du vil have et mere professionelt look.
  3. Bag kokosmakronerne midt i ovnen ved 175 grader i ca. 12-15 minutter til de er gyldne.
    OBS! Efter 10 minutter var mine kokosmakroner gyldne i bunden, men blege på toppen, så jeg rykkede dem lidt længere opad i ovnen, og det gav et flot resultat.
  4. Lad kokosmakronerne køle af på bagepapir på en rist.
  5. Smelt chokolade i vandbad eller mikroovn og dyb bunden af de afkølede kokosmakroner i smeltet chokolade. Lad chokoladen størkne, inden de spises.

TIP!
Du kan lave kokosmakronerne ekstra luksuriøse ved at røre 50 gram revet marcipan eller hvid chokolade i kokosblandingen.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Klassiske kokosmakroner med chokoladedyp”

  1. Lea Ellehammer siger: Svar

    På mit arbejde betyder kokosmakroner, at der er baby på vej, så mon ikke du bare skal spise rigeligt, så skal babyen nok komme ud… Ikke det værste at fordrive ventetiden med faktisk! 🙂

    1. Det må være derfra min hang til kokosmakroner kommer 😉 Jeg må vist bare i gang med at tømme resten af bøtten …

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.